Apple-ov patent može da zaštiti iPhone i iPad uređaje prilikom pada

Kada razmislite o tome koliko su skupi iPhone i iPad, verovatno bi vam srce preskočilo kada biste ispustili bilo koji od ta dva uređaja. Ponekad imamo sreće i prođemo bez štete, ali ponekad to nije slučaj, a šteta može da bude prilična, te dovede do toga da uređaj bude neupotrebljiv.

PCPress.rs Image

Međutim, u patentu koji je otkrio AppleInsider, čini se da kompanija radi na ideji upotrebe elektromagneta u uređajima poput iPhone-a i iPad-a, gde će nakon detektovanja da uređaj pada, moći da ga „povuče“ na takav način da spreči scenario sa najvećom mogućom štetom i potencijalno da izbegne bilo kakvu štetu.

Apple planira da to uradi ugrađivanjem elektromagneta unutar kućišta uređaja, iako se na slici patenta vidi da ima puno neiskorišćenog prostora, što znači da bi kućište bilo glomazno. To je verovatno žrtva koju korisnici moraju podneti ako žele da zaštite svoje uređaje od oštećenja.

PCPress.rs Image

Treba naglasiti da je ovo samo patent koji znači da se još uvek ne može reći da li će i kada Apple pretvoriti u realnost. Međutim, patent opisuje potencijalne upotrebe elektromagneta izvan zaštite, kao što su povezivanje perifernih uređaja i dodataka, pa bi se možda makar deo toga mogao realizovati.

Pročitajte i:  Apple: AppStore će za razliku od prethodnih godina tokom praznika biti otvoren za programere

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,