Apple patentirao VR sistem za autonomna vozila

Apple je prijavio patent za VR sistem u okviru autonomnih vozila, a koji uključuje unutrašnje ekrane, te uređaje virtuelne realnosti, uz pomoć kojih bi se menjala realnost za onoga koji se nalazi u vozilu.

PCPress.rs Image

Patent je predat još u septembru 2017. godine, a objavljen je krajem marta ove godine, te se u opisu navodi da mu je glavna namena da eliminiše situacije u vožnji koje dovode do mučnine kod putnika, a tako što prizore iz stvarnog sveta zamenjuje virtuelnim okruženjima. Tu je i VR kontroler koji služi za generisanje sadržaja koji se potom projektuju na prozore automobila, te funkcioniše zajedno sa senzorima koji su povezani sa sedištima, a koji ono što se prikazuje sinhronizuju sa kretanjem vozila da bi ovo odgovaralo virtuelnom sadržaju.

Tako će korisnici, jednom kada patent bude ugledao svetlost dana, moći da biraju opuštajuća virtuelna iskustva, a poput plutanja rekom, ali i ona koja su uzbudljivija, poput policijske potere, ili postapokaliptičnog ambijenta koji je preplavljen zombijima i drugim čudovištima koja napadaju vozilo. Ako bi u nekom takvom horor scenariju vozilo u stvarnosti moralo da se zaustavi zbog crvenog svetla na semaforu, putnik bi imao utisak da je došlo do kvara na motoru, budući da bi se simulirala takva situacija sve dok se na semaforu ne uključi zeleno svetlo.

Pročitajte i:  Apple će izraditi namensku aplikaciju za lozinke

PCPress.rs Image

Tako Apple korisnicima nudi interaktivnu vožnju, a pored opuštajućih i horor scenarija, nude se i oni koji bi mogli da utiču na produktivnost, te da putniku pomognu da pripremi neki govor, budući da uključuju virtuelnu salu za sastanke i kolege u obliku avatara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,