Top50 2023

Apple pravi promene na čelu hardverskog sektora

Apple-ov hardverski tim doživljava svoje najveće uzdrmavanje u poslednjoj deceniji, pošto je Dan Riccio – koji je od 2012. bio viši potpredsednik hardverskog inženjerstva u kompaniji – prešao na novu poziciju u kompaniji. Njega će kao glavnog Apple-ovog inženjera hardvera zameniti John Ternus, koji je predvodio hardverski tim koji je dizajnirao iPhone 12 i 12 Pro, uz rad na Apple-ovim čipovima M1. Ternus je potpredsednik hardverskog inženjerstva u kompaniji Apple od 2013. godine.

PCPress.rs Image

Važne rotacije u Apple-u

Uloga starijeg potpredsednika hardverskog inženjerstva u Appleu je ključna, jer pozicija izveštava direktno izvršnom direktoru Timu Cooku i odgovorna je za vođenje inženjerskih timova za Mac, iPhone, iPad i iPod. Nova Ternusova uloga postaviće ga odgovornim za hardverske razvoje kompanije, slično kao što Craig Federighi – Appleov viši potpredsednik softverskog inženjerstva – vodi razvoj iOS-a i macOS-a.

Riccio, međutim, neće napustiti Apple. Radiće na nespecifikovanom novom projektu za kompaniju u ulozi koja direktno izveštava Cook-a. Ricciov potez je poslednji odlazak Appleovog izvršnog rukovodstva u poslednjih nekoliko godina, nakon legendarnog dizajnera proizvoda Jony-a Ive-a i Phila Schillera, Appleovog višeg potpredsednika za svetski marketing.

Pročitajte i:  Apple Maps greškom označio mala preduzeća kao „trajno zatvorena“ i time ugrozio njihovo poslovanje

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: