BIZIT plus

Apple radi na touchscreen verziji MacBook Pro računara

Apple navodno radi na MacBook laptopovima sa ekranom osetljivim na dodir. Iako planovi nisu finalizirani, Apple touchscreen laptopovi bi mogli stići 2025. godine.

Apple radi na touchscreen verziji MacBook Pro računara

Novi MacBook laptopovi imaće OLED ekrane

Za kompaniju koja je naglasila da je dodir bolji na proizvodu kao što je iPad, MacBook sa ekranom osetljivim na dodir bio bi velika promena. MacBook Pro sa ekranom osetljivim na dodir bi verovatno i dalje pokretao macOS i uključivao standardni trackpad i tastaturu. Ali, slično Windows laptop računarima i 2-u-1, on bi uključivao dodire ekrana i pokrete. Apple prebacuje svoje Mac ekrane na OLED kao deo šireg unapređenja MacBook Pro-a. Trenutni Mac-ovi imaju LCD ekrane, dok iPhone i Apple satovi koriste OLED ekrane.

Apple je lansirao Touch Bar 2016. godine. Traka iznad tastature uključivala je sistemske prečice u aplikaciji, predloge za pravopis i druge unose prilagođene dodiru. Međutim, programeri ili najlojalniji Apple-ovi kupci nikada ga nisu prihvatili, i uklonjen je iz Apple-ovog redizajna MacBook Pro-a za 2021.

Iako se mnogo govorilo o insistiranju Stiva Džobsa da ekrani osetljivi na dodir ne pripadaju Mac računarima, ovo ne bi bio prvi put da je kompanija evoluirala na načine koji su u suprotnosti sa njegovim načelima. Na primer, Džobs nije podržavao uvođenje velikih iPhona-a, male tablete i olovke za iPad, a danas će vam Apple rado prodati iPhone 14 Pro Max, iPad mini i Apple Pencil.

Pročitajte i:  Apple traži rešenje da spreči naknadu za programere

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,