Apple vam konačno omogućava da ocenite aplikacije u App Store-u

Imate mogućnost da preuzimate Apple-ove interne aplikacije, ali vam nije bilo dozvoljeno da pišete recenzije App Store-a za njih, kao što možete za naslove nezavisnih proizvođača.

PCPress.rs Image

Obavestite Apple šta mislite o Mapama ili Podcastima

Apple sada svoje aplikacije tretira popdjednako. 9to5Mac primećuje da je Apple tiho omogućio ocene i recenzije App Store-a za svoj softver. Ako želite da pohvalite poboljšanja Mapa ili da kritikujete Mail, možete. Količina pregleda je relativno mala u poređenju sa ekvivalentnim aplikacijama nezavisnih proizvođača koje postoje već godinama, poput Gmail-a ili Google mapa.

Međutim, neće vas iznenaditi kad čujete da su ocene relativno niske. Apple-ov klijent Podcasts trenutno ima dve zvezdice, dok Apple News ima 2,3 zvezdice. Mape su samo delimično popravile svoju ranu reputaciju ocenom od tri zvezdice. Kao i kod softvera nezavisnih proizvođača, neki korisnici koriste ocene i recenzije da bi se pozabavili tehničkim problemima umesto dizajna. Promena tretira Appleove aplikacije poštenije, pa čak može biti korisna da pomogne kompaniji da uoči kritike i odgovori na njih. To bi takođe moglo da se vidi kao još jedan način za poboljšanje percepcije App Store-a u javnosti.

Pročitajte i:  Apple nastavlja da ulaže u Kini

Pored tužbe Epic-a koja bi uskoro mogla primorati Apple da promeni politike App Store-a, proizvođač iPhonea je preventivno prestao da favorizuje svoje aplikacije na rang listi i smanjio prihod od aplikacija malih programera. Ocene i kritike neće dramatično promeniti imidž Applea, ali sasvim sigurno neće ni naštetiti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,