BIZIT plus

Apple Watch Ultra 2 ima bolju osvetljenost i koristi S9 čip

Premium pametni sat takođe dobija novu “double-tap” opciju.

PCPress.rs Image

Sat pokreće novi S9 čip

Apple-ov premium pametni sat dobija svoje prvo značajno ažuriranje. Kompanija je predstavila Apple Watch Ultra 2 čija cena iznosi 799 dolara, prvu nadogradnju za visokokvalitetni sat namenjen ekstremnim sportistima i drugima koji imaju potrebu za praćenje kondicije.

Kao što se očekivalo, uređaj će zadržati isti oblik od 49 milimetara kao i original. Ipak, postoje određenja značajna unapređenja. Posebno se ističe novi svetliji ekrana od 3.000 nita. To će dosta značiti u lošim uslovima osvetljenja. U tamnijim okruženjima, noćni režim ekrana će se automatski aktivirati zahvaljujući senzoru za ambijentalno svetlo.

Apple Watch Ultra 2 će biti jedan od prvih satova koji će dobiti Apple-ov novi čip S9. Čip će služiti posebno za novu “double-tap” funkciju i poboljšanu funkcionalnost vezanu za Siri. Kao i kod Apple Watch Serije 9, korisnici će moći da odgovaraju na pozive, odlažu alarme i obavljaju druge zadatke brzim stiskanjem palca i kažiprsta.

Pročitajte i:  Apple planira renoviranje Mac linije sa M4 čipovima

Isporuke kreću 22. septembra

Kao i kod originalnog Ultra modela, Apple Watch Ultra 2 ima duži vek baterije u odnosu na manji model Serije 9. Prema navodima Apple-a, Ultra 2 će dostići maksimum od 36 sati trajanja baterije nakon jednog punjenja. Međutim, baterija može trajati do 72 sata sa smanjenim funkcijama. To je blago poboljšanje u odnosu na prošlogodišnji model, koji je mogao da radi 60 sati u režimu sa ograničenim funkacijama i 36 sati nakon jednog punjenja.

Kada je Ultra verzija lansirana prošle godine, jedna od istaknutih funkcija bila je mogućnost praćenja dubine za ronjenje i drugih podvodnih aktivnosti. Sada je aplikacija za praćenje dubine unapređena tako da automatski čuva prethodne rezultate ronjenja kako biste mogli da pratiti istoriju dubine direktno sa sata.

Ultra 2 će takođe dobiti iste softverske nadogradnje kao Serija 9, zhvaljujući watchOS 10. Među nadogradnjama su nove funkcije praćenja vožnje bicikla i novi, moćniji vidžeti, kao i unapređena aplikacija za kompas.

Apple je napomenuo da je prešao na 99 posto recikliranih materijala za proizvodnju Ultra 2 modela. To je deo šireg napora kompanije da smanji ekološki uticaj svojih proizvoda.

Pročitajte i:  Sudija odbacuje Apple zahtev da odbaci tužbu zbog uhođenja AirTaga

Apple Watch Ultra 2 uređaj je dostupan za naručivanje. Isporuke kreću 22. septembra.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: