BIZIT plus

Sada možete koristiti Tap to Alexa na Fire tabletima

Amazon donosi više funkcija pristupačnosti na svoje Fire tablete — uključujući nove Fire HD 8 i Fire HD 8 Plus— dodajući podršku za Tap to Alexa, kompatibilnost sa kontrolerima pristupa Bluetooth prekidačima i lansiranje nove funkcije Text to Speech.

PCPress.rs Image

Tap to Alexa je funkcija pristupačnosti koja vam omogućava da komunicirate sa glasovnim pomoćnikom koristeći dodir, a ne glas. Ranije samo opcija na Echo Show uređajima (zvučnici sa ekranima osetljivim na dodir), sada je dostupna na Amazonovim Fire tabletima, osme generacije ili novijih, u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Japanu.

Kada je Tap to Alexa omogućena, mala ikona „dodirnite“ se nalazi na ekranu koja, kada se dodirne, otvara kontrolnu tablu uobičajenih komandi. To uključuje stop, tajmer, alarm, vreme, saobraćaj i šalu. Dodirom na bilo koju od ovih pločica Alexa reaguje kao da ste komandu izgovorili naglas. Neki su jednim dodirom i gotovi ste (pritisnite Joke, i kaže vam vic). Drugi zahtevaju više interakcije. Dodirnite Alarm i prođite kroz korake za odabir vremena i datuma na ekranu. Pločica za brzo pitanje vam omogućava da unesete bilo koji zahtev, a Alexa će odgovoriti kao da je naglas izgovoren.

Takođe je moguće dodati bilo koji specifičan zahtev kao sopstvenu pločicu. Na primer, da pustite omiljenu TV emisiju, pozovete prijatelja ili pokrenete Alexa rutinu, kao što je rutina za laku noć koja može zaključati pametnu bravu i isključiti pametna svetla.

Dizajniran za klijente sa smetnjama u govoru i/ili pokretljivosti, Tap to Alexa koji dolazi na prenosive uređaje sa Alexa ugrađenom može da učini uređaj korisnim za više ljudi. Na primer, postojanje ove funkcije na tabletu znači da neko u invalidskim kolicima može da montira tablet na njega i da ima brz pristup Alexa komandama pomoću dodira.

Takođe je nova kompatibilnost sa kontrolerima pristupa Bluetooth prekidačima — kao što su dugme, senzor za treptanje oka ili gutljaj slamke. U kombinaciji sa Tap to Alexa, kontroleri pristupa sa prekidačima omogućavaju onima sa teškim invaliditetom da šalju Alexa zahteve direktno na Fire tabletu.

Za korisnike sa oštećenim govorom, tableti Text to Speech on Fire su dizajnirani da omoguće korisniku da otkucava fraze i da ih izgovori naglas preko tableta. Takođe je moguće sačuvati pločice prečica za uobičajene fraze, poput „gladan sam“.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: