Data centri 2024

Argetinski domen Google-a kupljen za dva dolara

Google-ov domen u Argentini je kupio web dizajner dok je websajt prošle srede bio van snage dva sata u ovoj zemlji. Nicolas Kurona, star 30 godina, rekao je da je uspeo da kupi Google.com.ar putem normalnog, legalnog postupka. On je za BBC izjavio da nikada nije ni mogao da nasluti da će se ovako nešto desiti. Google je samo kratko objavio da je domen njihove kompanije na kratko bio u vlasništvu druge osobe, ali da je vrlo brzo povraćena kontrola nad istim.

PCPress.rs Image

Google još nije objasnio kako je povratio svoj domen

Cela priča je počela prošle srede, kada je Nicolas regularno radio i dizajnirao web stranicu za klijenta. U jednom trenutku, počeo je da dobija poruke na WhatsApp-u da Google ne funkcioniše u Argentini. Nakon provere da li radi, utvrdio je da se nešto čudno događa. Odlučio je da ode na NIC (Mrežni informacioni centar Argentine), i proveri šta se dešava sa domenom. Međutim, tamo je video da je on dostupan za kupovinu. Uprkos mišljenju da kupovina neće uspeti, ipak je pokušao, i dobio potvrdni mejl da je postao vlasnik domena google.com.ar. To ga je ukupno koštalo 2,90 dolara. U trenutku zapanjenosti, probao je da unese adresu i proveri da li radi, i na njoj su pisali njegovi podaci.

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Google Keep

NIC je vrlo brzo reagovao i oduzeo ovom dizajneru domen, ali mu novac nije bio vraćen. Kaže da Google nije stupio u kontakt sa njim, i da mu ništa nije plaćeno. Ono što je bitno, jeste da ni kompanija Google nije objasnila kako je njihov domen vraćen. U toku je istraga o tome šta se zapravo dogodilo, i kako je mladi dizajner postao bar na nekoliko minuta vlasnik Google-ovog domena.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: