Top50 Glas publike

Asus i Nvidia najavljuju monitor sa osvežavanjem ekrana od 500 Hz

Asus i Nvidia su najavili da će uskoro biti dostupan u prodaji Asus ROG Swift 500 Hz Gaming monitor, dijagonale 24 inča, koji će u 1080p rezoluciji biti sposoban za osvežavanje od 500 Hz. Monitor će imati E-TN panel, koji ostvaruje 60 procenata bolju responsivnost od standardnih TN panela, što će obezbediti do sada neprevaziđeno jasnu sliku prilikom brzih promena na ekranu.

500 hz

Standardni TN paneli su vremenom zamenjeni sa IPS panelima zbog boljeg kontrasta i većeg ugla gledanja. Međutim svakako postoje korisnici (gejmeri), koji su spremni da žrtvuju određeni procenat kvaliteta kako bi dobili brzinu. Za sada se ne znaju detalji, koliko će ta „žrtva“ biti velika u slučaju E-TN panela, ako izuzmemo maksimalnu rezoluciju, ali ni koliko će oni zaista biti bolji od standardnih TN monitora.

Trenutno se u prodaji mogu naći monitori sa osvežavanjem od 360 Hz, od kojih neki mogu da se overklokuju na 390 Hz, ali niko do sada nije dostigao 500 Hz. Ne zna se ko je proizvođač novog E-TN panela, ali Nvidia je nagovestila da sarađuje sa AU Optronics-om, kompanijom koja je nedavno predstavila displej za monitore i laptop računare sa osvežavanjem od 480 Hz, a i BOE se takođe povezuje sa 500 Hz TFT panelima.

Pročitajte i:  Gladni veštačke inteligencije? Novi superkompjuter sadrži 16 čipova veličine tanjira

Rog Swift monitor imaće osvetljenje od 400 cd/m2, a podržavaće Nvidia Reflex Analyzer tehnologiju. Što se tiče konektora, monitor će imati po jedan DisplayPort 1.4 i HDMI 2.0 porta, dva USB 3.2 porta i izlaz za slušalice. U ovom trenutku još uvek se ne zna cena monitora, kao ni tačan datum kada će biti pušten u prodaju.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,