BIZIT 2022

Asus predstavio uređaj koji kontroliše računar pokretima tela

PCPress.rs ImageNovi Asus WAVI Xtion promeniće pogled na PC gaming kao i na kućno uživanje zasnovano na multimedijalnim aplikacijama

Sasvim nov pristup zabavi na PC-u prikazan je na CeBIT-u ove godine. U pitanju je uređaj pod imenom WAVI Xtion (koji se izgovara kao “vej vi ekšn”) zasnovan na dve osnovne komponente – bežičnom WAVI wireless strimovanju podataka i senzoru pokreta tela Xion. Pomoću bežične konekcije, WAVI je u mogućnosti da strimuje HD material sa računara na TV koji se nalazi u drugoj sobi, dok uz pomoć pokreta tela možete manipulisati multimedijom, igrama i aplikacija, sa čime se po prvi put može osetiti totalno PC uživanje čija kontrola je zasnovana na pokretima, recimo ruku, bez ikavih dodatnih uređaja.
PC zabava na TV ekranu uz pomoć manipulacije pokretima tela
WAVI Xtion ima integrisanu tehnologiju zasnovanu na pokretima koju je potpisao PrimeSense. Uređaj koriti interfejs Asus Xtion Portal, zadužen da na najlakši način približi pomenute tehnologije korisnicima kroz intuitivne aplikacije. Povezivanje sa računarom i televizorom ostvarno je uz pomoć bežične HDMI (WHDI) konekcije, koja obezbeđuje jednostavan prenos HD sadržaja kao što u filmovi, igre i fotografije na udaljenosti do 25 metara.

Pročitajte i:  Odlaže se proizvodnja Intel Meteor Lake procesora-a

U softverskom paketu našle su se igra za fitnes trening MayaFit Cardio Lite i trkačka avanturistička igra BeatBooster multiplejer, gde korisnici uz pomoć pokreta celog tela mogu upravljati vazdušnom letilicom. Uživanje uz veliki televizor i igranje na računaru u dnevnoj sobi nikad neće biti jedostavnije jer tehnologija Xtion omogućava da komande na tastaturi zamenite pokretima ruku ili tela, ne samo za igre koje smo nabrojali nego i za veliki broj drugih igara.

Govoreći o kooperaciji kompanije Asus koja se bavila razvojom tehnologije WAVI Xtion zasnovane na pokretima tela, generalni direktor kompanije PrimeSense Inon Beracha je rekao: “Naša saradnja sa kompanijom Asus proizvela je 3D rešenje zasnovano na manipulaciji pokretima tela u obliku uređaja WAVI Xtion, i dokazano je da je ovaj uređaj idealan za dnevne prostorije, a  kontrola zasnovana na pokretima tela biće uskoro prisutna na velikom broju uređaja. Verujemo da rešenja ovog tipa, kao što je Asus WAVI Xtion, predstavljaju budućnost u kojoj korisnici upravlaju uređajima na ovaj način.”

Pročitajte i:  ASUS Zenbook 17 Fold - Savitljivo je u modi!

Online prodavnica nudi raznovrstan izbor
WAVI Xtion nudi opciju kupovine velikog broja aplikacija preko online prodavnice Asus @vibe. U ponudi je muzika, igre i aplikacije, i to sve na jednom mestu.

Xtion Pro developer kit
Programeri zaduženi za stvaranje PC igara zasnovanih na manipulaciji pokretima tela, mogu da iskoriste paket Asus Xtion PRO za programiranje, tj. prvi svetski profesionalni skup alata za programiranje aplikacija zasnovanih na manipulaciji pokretima tela. To će otvoriti nove šanse programerima koji kreiraju raznolike aplikacije, kao što su igre raznih žanrova. Asus planira da u martu pokrene takmičenje Xtion Pro Developer, gde će najbolji biti nagrađeni atraktivnim nagradama. Izabrane aplikacije biće dopstupne u online prodavnici Asus @vibe. Za više infomacija posetite http://www.asus.com/

Specifikacije:
WAVI Xtion
WAVI
Wireless standard    AMIMON WHDI Technology
Antenna    4 x 5 MIMO
Radna frekvencija  5 GHz
Domet  Do 25 metara (uz optičku vidljivost)
Tx I/O    1xHDMI ulaz
Rx I/O   1xHDMI izlaz, 2 x USB
Napajanje  12V, 2A
Audio   Do 8 kanala, 192 KHz 24-bit

Pročitajte i:  Mars sonda sa Windows-om 98 dobija ažuriranje softvera posle dve decenije

Xtion
Domet    0,8 m-3,5 m
Ugao vidljivosti (horizontalni, vertikalni, diagonalni)  58°, 45°, 70°
Podržane platforme  Intel X86 i AMD
Operatvni sistemi  Windows XP, Vista, Windows 7 32-bit
Interfejs/napajanje  USB2.0

Xtion PRO Developer Kit     
Domet    0,8 m-3,5 m
Ugao vidljivosti (horizontalni, vertikalni, diagonalni)  58°, 45°, 70°
Podržane platforme Intel X86 i AMD
Operatvni sistemi Windows XP, Vista, Windows 7 32/64-bitni
Linux Ubuntu 10.10:X86,32/64-bitni
Interfejs/napajanje USB2.0
Programski jezici    C++/C# (Windows®)
C/C++(Linux)
Izvor: Asus

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,