AT&T najavio zatvaranja radnji i veliko otpuštanje

AT&T će otpustiti više od 3,400 radnika i tehničara, zajedno sa rukovodiocima, navodi sindikat Communications Workers of America, koji predstavljene neke od zaposlenih. Kompanija je potvrdila da će napraviti smanjenja, ali nije naveden broj ljudi.

at&t uveo nova pravila

Vesti o smanjenju radnika i u drugim kompanijama

Iz kompanije AT&T poručuju da će otpustiti uglavnom radnike van Sjedinjenih Američkih Država, a otpuštenim radnicima biće ponuđena otpremnina i do 6 meseci zdravstvenog osiguranja. Vesti o smanjenju radnika stižu odmah nakon što je T-Mobile otpustio stotine bivših radnika Sprinta, i saopštenja da će u toku godine, kao i tokom 2021. godine zaposliti oko 5,000 radnika na drugim pozicijama.

AT&T je pored otpuštanja radnika uveo još neke mere, a one se tiču zatvaranja više od 250 prodavnica širom Sjedinjenih Država. Oko 1,300 ljudi koji rade u njima će biti ugroženo, ali je rečeno da će njima biti ponuđeni drugi poslovi i uloge u okviru kompanije. Iako je AT&T već bio planirao da zatvori i ranije te prodavnice, epidemija Korona virusa je sve te planove samo ubrzala. Uporedo sa svim navedenim merama uzrokovanim širenjem virusa COVID-19, otpuštanja u ovoj firmi su deo strateških promena. Kompanija je izjavila da želi da se fokusira na delove poslovanja koji rastu, i da reši probleme i gubitničke delove firme koji postoje još od ranije.

Pročitajte i:  AT&T resetovao milione lozinki svojih korisnika

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: