BIZIT 2022

Audi pokreće proizvodnju električnog SUV-a

Tri godine nakon što je predstavio koncept električnog SUV-a na Sajmu automobila u Frankfurtu, Audi je u ponedeljak započeo njegovu serijsku proizvodnju. Zvanično predstavljanje Audio e-tron SUV-a biće 17. septembra u San Francisku.

PCPress.rs Image

Novi SUV će proizvodi u Audi-jevoj fabrici u Briselu, koja je renovirana 2016. godine u cilju pripreme za proizvodnju električnih vozila. Prošireni su i dograđeni delovi koji će se odnositi na proizvodnju specifičnih delova za električna vozila, kao što je proizvodnja baterija, na primer. Time će briselska fabrika postati glavna za proizvodnju električnih vozila Volkswagen grupe, kojoj pripada i Audi.

Novi SUV imaće pet sedišta, te brzi punjač kapaciteta 150 KW. U prethodnim informacijama koje su se odnosile na baterijsko napajanje pominjano je da će SUV imati bateriju od 95 KWh, sposobnu za prelazak više od 500 km.

Audi e-tron će biti prvi u novoj liniji električnih vozila ove kompanije. Ona do 2020. godine planira da proizvede električni Gran Turismo sa četvoro vrata, a do 2025. godine planira da u svojoj ponudi ima više od 20 električnih i hibridnih vozila.

Pročitajte i:  Ford otpušta četvrtinu radnika da bi obezbedio više novca za proizvodnju električnih vozila

Izvor: TechCrunch

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,