Audible i Amazon MGM – TV serije zasnovane na podkastu

Audible će zajedno razvijati i koproducirati TV emisije prilagođene originalnim podkastovima i audio knjigama sa Amazon MGM Studios-om koje može predstaviti Prime Video i MGM Plus, kao i kupcima izvan Amazona 

PCPress.rs Image

Prilagođavanje prepoznatljivog IP podcasta sa ugrađenom publikom je obično sigurna opklada za Holivud. Chris Morrow, šef audio produkcijske kompanije Plan B, koja je prošle godine potpisala razvoj više projekata sa Audible-om, primetio je za The Verge da je cilj bio da se koristi zvuk da bi se „pomoglo u pokretanju IP-a, a zatim na kraju pronašlo novi život za to kao scenaristi ili dokumentarni filmovi po scenariju.” 

Brojni originali iz oba podkasta Amazon Music-a, Audible i Wondery, nedavno su se pretvorili u TV emisije. Dr. Smrt, originalni podkast Wondery -a, adaptiran je u TV seriju za Peacock-a, čija je najnovija sezona debitovala u decembru. „Ovi originalni podkasti su već angažovali i zabavili publiku i radujemo se razvoju vizuelne komponente za proširenje pripovedanja“, kaže u izjavi šef televizije Amazon MGM Studio Vernon Sanders. Dogovor uključuje i pisane fikcije podkastove i podkaste bez scenarija, uključujući The Prophecy, Hot White Heist, Oracle, Nut Jobs, Words + Music i druge. Brojne uticajne ličnosti su vezane za projekte, uključujući produkcijsku kuću Kerry Washington Simpson Street i James Patterson Entertainment. 

Pročitajte i:  Twitch otpušta jednu trećinu svog osoblja 

Za Amazon u celini, ovaj dogovor je još jedna šansa da se medijske imovine u njegovom vlasništvu udruže. Nedavno je MGM Plus kupio Audible Original Ubistva u zemlji čuda i tajna istorija Holivuda kao dokumentarni serijal od četiri epizode, a režirala je Alison Ellwood. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *