Autonomna vozila kompanije Honda mogla bi da zamene obične radnike

Novi koncept kompanije Honda sastoji se iz terenskih vozila sa mogućnošću za samostalno upravljanje, koja bi u budućnosti mogla da olakšaju radove koji se obavljaju izvan prohodnih puteva, a u teškim vremenskim uslovima.

PCPress.rs Image

Koncept je poneo ime “Honda Autonomous Work Vehicle”, a prilagođena vozila služe za uklanjanje snežnih nameta, te drugih prepreka, ali mogu da pronađu mesto i u obavljanju drugih teških i opasnih poslova. Eksperti ipak dodaju da se radi o korisnom alatu koji je namenjen višim društvenim klasama, a poput ostalih uređaja koji olakšavaju život. Ali Honda se tu ne zaustavlja, budući da je najavila i autonomno vozilo za prvu pomoć, koje bi moglo da bude namenjeno svima, te da u rekordnom roku prevazilazi prepreke i stiže i do najzabačenijih delova. Tako bi novo vozilo moglo da obezbedi bržu i efikasniju pomoć, ali i da neke ljudske radnike ostavi bez radnog mesta. Druga oblast u kojoj bi ova vozila mogla da se nađu je i potraga za žrtvama u slučaju neke katastrofe, te bi zahvaljujući odgovarajućoj tehnologiji mogla da pronalaze unesrećene koji su, na primer, zatrpani u snežnim mećavama, ili se nalaze ispod neke urušene zgrade.

Pročitajte i:  Crna boja vidljivija za autonomne automobile 

PCPress.rs Image

Pored navedenih tu su i druga polja u okviru kojih bi Honda-ina autonomna vozila mogla da pronađu funkciju, pa bi vrlo lako mogla da se nađu i u rudnicima, te na drugim mestima koja su često opasna za obične radnike.

Izvor: Jalopnik

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,