Zebra

Ažuriranje Google Chrome-a možda zaustavi trošenje RAM memorije

Kako se sve više i više posla obavlja u web browseru, ograničavanje količine RAM memorije koju Chrome koristi bio je glavni prioritet za Google.

Novo ažuriranje doneće poboljšanja performansi sa manje upotrebe RAM-a

Prema novom izveštaju Windows Latest-a, gigant za pretragu bio je zauzet radeći na podršci „PartitionAlloc-everywhere “ za svoj browser, kako bi poboljšao način na koji radi na Windows 10, Android, Linux i drugim platformama. Jednom kada se PartitionAlloc-svuda spoji u Chrome-ov izvorni kod, omogućiće browseru da se brže pokrene, brže učita interne stranice i ponudi poboljšano upravljanje resursima, što znači da će koristiti manje RAM-a. Google je prvi put počeo da radi na dodavanju podrške za PartitionAlloc Chrome-u prošle godine, a sada je dostupan korisnicima u beta kanalu browsera za Android i Windows.

Međutim, kompanija takođe donosi funkciju i na Linux, ali se pokazalo da je njena primena mnogo teža. U Chromium bug izveštaju, Google-ov inženjer je pružio dodatne detalje o napretku kompanije sa PartitionAlloc-om na Windowsima, Android-u i Linux-u. Google je takođe sproveo još jedan eksperiment s ciljem smanjenja upotrebe memorije u Chrome-u, u kojem je objedinio regular i aligned particije browsera, da bi utvrdio da li to može dovesti do poboljšanih performansi.

Pročitajte i:  Google ukinuo The Great Suspender ekstenziju

Pored verzija svog browsera za računare, kompanija takođe trenutno testira PartitionAlloc-everywhere za Android. Do sada su ovi testovi rezultirali poboljšanom memorijom, performansama i stabilnošću pri korišćenju Chrome-a na mobilnom uređaju. Korisnici Android-a i Windows-a beta kanala, mogu sada testirati PartitionAlloc da bi se sami uverili da li funkcija pomaže u smanjenju RAM memorije koju browser koristi.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.