ASUS Zenbook

Ažuriranje Telegrama donosi nove funkcije 

Sa novim ažuriranjem, Telegram je dobio novu auto-delete funkciju za poruke, home screen vidžete, expiring invite linkove, i još mnogo toga.

PCPress.rs Image

Telegram je bio najviše preuzimana aplikacija na globalnom nivou u januaru

Auto-delete funkcija, omogućiće korisnicima da postave tajmer za automatsko brisanje za poruke koje šalju u bilo kom chat-u (trenutno je ova funkcija dostupna na Telegramu za opciju tajnih poruka). Homescreen vidžet omogućava vam brži pristup chatu, a expiring invite links sistem vam omogućava da kreiranu vezu učinite neaktivnom nakon određenog vremena. Funkcije su uvedene u verzije aplikacije Telegram za Android i iOS.

Prema službenom postu na blogu, funkcija automatskog brisanja poruka u Telegramu može automatski brisati poruke nakon 24 sata ili sedam dana nakon što su poslate. Jednom kada korisnik odabere funkciju automatskog brisanja, poruke odatle automatski će se brisati nakon vremenskog perioda koji je odabrao korisnik. U slučaju grupnog chata, samo administratori mogu da omoguće ili izmene tajmer, a poruke od svih u grupi biće izbrisane nakon zadatog vremena.

Pročitajte i:  Kriptografi otkrivaju ranjivosti u Telegramovom protokolu šifriranja

Da biste to uradili na Androidu, dodirnite ikonu menija u gornjem desnom uglu chata, izaberite Clear History, a zatim odaberite vremenski okvir. Na iOS-u dodirnite Select, a zatim kliknite na Clear Chat u gornjem levom uglu chata, izaberite Enable Auto-Delete i izaberite vremenski okvir. Homescreen vidžeti će korisnicima omogućiti da vide pregled nedavnih poruka ili samo imena i slike profila kontakata. Na Android-u, vidžeti se mogu proširiti tako da zauzimaju više vašeg ekrana i uvek će biti ažurni. Homescreen vidžeti za iOS će sveže podatke dobijati samo “povremeno”, što je, kako kompanija kaže, zbog sistemskih ograničenja.

Ažuriranje Telegrama takođe donosi expiring group invite link koji ističe nakon određenog vremena. Pored toga, grupe koje su blizu ograničenja od 200 000 članova sada mogu pretvoriti u Broadcast grupe koje nemaju ograničenje za članove. Govoreći o drugim poboljšanjima u najnovijem ažuriranju Telegrama, chat import funkcija koja je dodata prošlog meseca je ažurirana tako da prikazuje uvezene poruke sortirane prema prvobitnom datumu. Takođe, određene poruke sada mogu da se prijave, a korisnici mogu da dodaju komentare prilikom izveštavanja. Na kraju, ažuriranje donosi i nove animirane emodžije na Telegram.

Pročitajte i:  Telegram uvodi do 1000 gledalaca u grupnim video pozivima

Izvor: Gadgets

Facebook komentari:

Tagovi: ,