Top50 Glas publike

Backup, obavezno! (Besplatno izdanje)

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu možete pronaći sve o backup-u i oporavku u slučaju katastrofe, kao i odgovore na mnogobrojna pitanja vezana za odabir pravog rešenja, održavanje, zaštitu i kreiranje dobro definisanog disaster recovery plana! Specijalno izdanje možete pronaći u našoj digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti u PDF formatu.

PCPress.rs Image

Storage i Disaster recovery su neraskidivo povezani zato što je gubitak podataka uvek svojevrsna katastrofa, a i katastrofa bilo kog oblika je najpre definisana gubitkom podataka. Odgovorno poslovanje podrazumeva prevenciju kao strateški pristup, pogotovo kada je reč o čuvanju kompanijskih podataka od važnosti. Uprkos ulaganjima u visoku zaštitu kompanijskih podataka, nijedna IT infrastruktura nije 100% bezbednosno zaštićena od potencijalnih katastrofa. Uobičajene prakse poput upotrebe naprednih antivirus softvera, šifriranja informacija, uvođenja strogih pravila privatnosti, ograničavanja pristupa malom broju osoba od poverenja – ipak ne garantuju da se ništa loše ne može desiti, mada minimiziraju mogućnost narušavanja bezbednosti.

Međutim, može da se misli unapred i da se napravi detaljan plan oporavka (to jest disaster recovery plan), kako bi se u najkraćem mogućem roku i uz minimalne gubitke vratili u normalan ritam poslovanja. Dobar plan podrazumeva sveobuhvatnu dokumentaciju koja jasno definiše protokol i procedure, te obezbeđuje kontinuitet u poslovanju i brzo sanira štetu. Kako doći do njega i da li je podatke bolje čuvati kod sebe ili u nekom cloud servisu, su samo neka od pitanja na koja možete pronaći odgovor u ovom specijalnom besplatnom izdanju.

PCPress.rs ImagePCPress.rs Image

U specijalu možete pročitati:

  • Garmin nevolje: Backup od 10 miliona dolara
  • Clico: Cloudian hiperskladište za objekte
  • Backup i oporavak na HPE način
  • Synology: Mali NAS velikog srca
  • Izbegnuta katastrofa najmanje boli
  • Mainstream: Šest koraka do disaster recovery plana
  • Primer iz prakse: AIK banka
Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,