Bajdenova administacija odobrila 45 milijardi dolara za Internet širom sveta

Bajdenova administracija je preuzela prve korake kako bi obezbedila da svaki stanovnik u SAD-u ima pristup brzom Internetu do 2028. godine.

PCPress.rs Image

Bajdenova administacija je odobrila budžet od 45 milijardi dolara za uvođenje Interneta širom SAD-a. Svi guverneri i drugi lideri su pozvani da započnu proces prijave kako bi se osiguralo da svaki stanovnik SAD-a ima pristup brzom Internetu.

Sekretarka za trgovinu Gina Raimondo koja nadgleda distribuciju je ukazala da je reč o procesu koji ima značaj kao elektrifikacija ruralne Amerike tokom 1930-tih. Univerzalni pristup širokopojasnom Internetu je jedan od najvažnijih ciljeva koje treba ostvariti do 2028. godine. Današnja ekonomija nije moguća bez pristupa Internetu.

„Postoji više od 30 miliona Amerikanaca koji nemaju Internet. A u današnje vreme bez brzog Interenta, ne možete da idete u školu, ne možete da idete kod lekara, ne možete da radite jednostavne stvari.“ – izjavila je sekretarka.

Analitičari smatraju da je ovaj potez Bajdenu bio neophodan u oči izbora, kako bi pokazao svoju brigu o demokratiji, jednakostima i pravima. Međutim, ovaj politički potez može da donese i negativne reakcije ukoliko se sagleda stopa inflacije. Mnogi već sada smatraju da je budžet ogroman i da ga je trebalo uložiti na drugačiji način. Sa druge strane, ulaganje u Internet infrastrukturu može da donese brojne ekonomske koristi u budućnosti.

Izvor: APNews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,