Top50 Glas publike

Beer Fest 2010 – Točenje se nastavlja

beerfest Ako ste danas pokušavali da pristupite sajtu Belgrade Beer Fest-a i uspeli iz prvog pokušaja, možda ne bi bilo loše da otrčite do prvog kioska i kupite neku srećku, jer je danas vaš srećan dan. Ovaj zaključak rezultat je drugotrajnog i mukotrpnog kliktanja refresh dugmenceta, u želji da dođemo do važnih informacija o trenutno najvažnijem događaju u gradu.

Prvi dan je prošao, možda i ne baš tako spektakularno kao što smo očekivali. Svetla tačka bila je Ana Popović, koja je sa svojim bendom napravila odličnu atmosferu (iako bez mnogo publike). S druge strane, Cane i ostali Partibrejkersi su pomalo opravdali naziv benda. Iako svirka nije bila loša, trajala je pola sata kraće nego što je najavljeno, pa je autor ovog teksta demonstrativno napustio fest, ostajući pritom bez informacija o tome kako je protekao ostatak večeri.

I naredna tri dana, na ušću će se točiti pivo, a za nedelju je predviđeno i takmičenje u brzom ispijanju. Inače, sajt (ako dok njega dođete) sadrži gomilu korisnih informacija. Pa tako, možete pronaći kompletan program festivala, ali i mnoge zanimljive informacije o pivu. Za vašu informaciju, pivo su pili i Vavilonci, još 7.000 pre nove ere, a ako pijete 0,5 l dnevno, lakše ćete se izlečiti od kolere. Kažu i da nije istina da pivo goji, već vas, ako niste znali, čini pametnijim! Pravila degustacije nisu ni malo jednostavnija nego kada je reč o vinu, pa morate dobro proučiti navedenih 14 koraka, ako želite da postanete pravi degustator. Idealna temperatura za pivo kreće se izmedu 22-25 Celzijevih stepeni, a postoji i posebna skala po kojoj se kvalitet piva meri. Najvažniji kriterijumi su ukus (do 10 bodova), miris (do 4 boda), a onda i izgled i opšti utisak (po najviše 3 boda). Ako imate viška vremena, na sajtu pročitajte i anegdote o pivu, a ne propustite ni savete za lečenje mamurluka. Ovih dana će vam sigurno trebati…

Vidimo se na ušću…

Izvor: Belgrade Beer Fest

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,