Bela kuća dala prvi nalog za digitalnu valutu

Bajden je u sredu potpisao prvu izvršnu naredbu fokusiranu na digitalnu valutu.

PCPress.rs Image

Digitalni dolar na putu

Nalog koji je potpisao Bajden prošle nedelje obavezuje federalne agencije da osmisle ideje politike koje bi se bavile rizicima i prednostima digitalne imovine. Savezna vlada treba da razmotri potencijal razvoja digitalne valute američke centralne banke kao i vrstu kriptovaluta koju kontroliše vlada.

Bajdenov potpis se tumači kao početna tačka za buduću regulativu. Ovaj potez je za mnoge siguran znak da će kriptovaluta postati više od stvarnosti i da će na velika vrata ući u naše svakodnevnice. A samo dan ranije američko Ministarstvo rada je izrazilo veliku zabrinutost zbog uključivanja kriptovalute u planove. Ova izjava je pokazala da vlada Amerike u velikoj meri razmatra, koristi i planira budućnost kriptovalute.

Sa druge strane, više od 50 miliona dolara u kriptovalutama je prikupljeno za Ukrajinu za samo jednu nedelju. Mnoge od ovih donacija su prema nekim informacijama date direktno vladi Ukrajine. To znači da je jedna vlada direktno priznala i primenila kriptovalutu. U ovom slučaju se otvaraju pitanja kako su se izvršile ove transakcije i kako je došlo do transformacije iz kriptovalute u „realan“ novac.

Pročitajte i:  Sberbanka: AI će doneti 60 odsto odluka o korporativnim kreditima do kraja godine

Da kriptovalute postaju priznata moneta pokazuje i činjenica da kriptovalute još uvek nisu zabranile pristup korisnicima u Rusiji. Kriptovaluta se ponaša kao i ostale monete, neutralno i globalno. Coinbase i Kraken su pristali da pregledaju korisnike i blokiraju one koji su pod sankcijama, ali berza i dalje ostaje netaknuta.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,