Bežično punjenje telefona za manje od 20 minuta

Xiaomi je najavio novi bežični punjač od 80W koji će biti u stanju da super-brzo napuni telefone. Prema njihovim testovima, baterija kapaciteta 4.000 mAh će se napuniti do 50 odsto za samo 8 minuta, a 100 procenata za 19 minuta. Naravno, da bi takvo punjenje bilo moguće, moraće da se prilagode i budući telefoni, a prilikom testa je upotrebljavan modifikovani Mi 10 Pro.

PCPress.rs Image

Rizik po dugoročnost baterije?

Inače, ova kompanija već ima najbrži bežični punjač na svetu. Mi 10 Ultra ima tehnologiju koja podržava 50 W bežično punjenje, pomoću kojeg se njegova baterija od 4.500 mAh puni za 40 minuta. Oppo je nedavno objavio još brži bežični punjač, od 65 W, koji bi trebao da bateriju od 4.000 mAh napuni za pola sata, ali on još uvek nije komercijalno dostupan.

Bežično punjenje je mnogo zastupljenije u Kini, nego na zapadu. Najbrži bežični punjač koji je dostupan van Kine nudi OnePlus 8 Pro i to sa opcionim bežičnim punjačem od 30 W. Pomenućemo još i novi Apple-ov MagSafe bežični punjač od 15 W, za iPhone 12 liniju telefona.

Pročitajte i:  Novi problemi za Xiaomi u Indiji

Xiaomi nije objavio kada će telefoni sa ovim super-brzim punjačem biti dostupni u prodaji, ali s obzirom na trend „izbacivanja“ novih modela na svakih nekoliko meseci, verovatno nećemo još dugo čekati na njih.

The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,