Bežično punjenje telefona

Svakoga ko je vlasnik nekog pametnog uređaja, a mnogo nas je takvih, obradovaće činjenica da dolazi wireless era punjenja aparata.

Connectors_0

Iako je u pitanju samo ideja (koja nije nova) koju su naučnici sa Univerziteta Vašington uspešno testirali, cela priča je više nego obećavajuća. Previše se vremena potroši čekajući da se telefon malo napuni, previše se punjača zaboravi na putovanjima, pokvari ili iskida. Ideja se bazira na tome da Wi-Fi ruter preuzme ulogu punjača, tako što bi se u njega ugradile komponente bežičnog punjača baterije. Cela stvar radi na principu bežične energije iz običnog Wi-Fi uređaja koja je pretočena u DC energiju.

Tips-And-Tricks-For-Getting-Better-Smartphone-Battery-Life-Featured-Image

Iako će umnogome wireless punjenje olakšati funkcionisanje, ostaje još mnogo posla. Pre nego što postane globalni standard, neophodno je odobrenje Federalne komisije za komunikacije za puštanje u rad . Iako brojke koje su predočene govore o više nego  uspešnom testiranju, ostaje da vidimo kada ćemo dobiti gotov proizvod i uživati u slobodi od kablova za kojom žudimo.

Za više detalja posetite sledeći link.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Honor 50 - Veliki povratak
SBB

Tagovi: , , , , , ,