BIZIT plus

Binance će se suočiti sa američkim regulatorom hartija od vrednosti

Binance se ove nedelje suočava sa Komisijom za hartije od vrednosti u Vašingtonu.

PCPress.rs Image

Najveća svetska berza kriptovaluta odbacila je optužbe koju je SEC podeno prošle godine u junu. Sledeće nedelje se očekuje prvo suočavanje, gde će Binance najverovatnije zahtevati izuzeće sudije.

Regulator je otpužio Binance za veštačko naduvavanje obima trgovine, preusmeravanje sredstava klijenata, neuspešno ograničavanje američkih klijenata i za zavaravanje investitora u pogledu kontrole tržišta. Binance je optužen za trgovinu nekoliko kriptovaluta koje su bile označene kao sporne.

Prvo saslušanje je otkazano zbog količine snega koji je pao u Vašingtonu. Međutim, sledeće nedelje Binance će se suočiti sa SEC-om.

Od ovog slučaja se očekuje da će se definisati nadležnost SEC-a nad kriptovalutom. SEC već dugo tvrdi da su kripto tokeni srodni hartijama od vrednosti i da su predmet njenog nadzora. Dok kripto sektor smatra da SEC nema nikakve nadležnosti. Binance tvrdi da SEC nema ovlašćenja da nadgleda kripto imovinu, a ovim argumentom se služe i advokati Coinbase, koji takođe zahtevaju da se odbaci slučaj pokrenut protiv njih.

Pročitajte i:  Binance se registrovao kod indijskog finansijskog nadzornika

Tužba koju je podneo SEC je usmerena na osnovni poslovni model Binance i ovaj slučaj može u velikoj meri da odredi budućnost regulisanja kripto tržišta.

Izvor: reuters.com

Facebook komentari: