Binance sve bliži otkrivanju hakera koji stoji iza kripto napada

Berza kriptovaluta Binance, sve je bliže otkrivanju identiteta hakera koji je ukrao 570 miliona dolara, rekao je izvršni direktor Changpeng Zhao.

PCPress.rs Image

Napad na “unakrsni most”

Nakon što je od organa za sprovođenje zakona dobila nekoliko saveta o tome ko bi mogao biti haker, Binance sada „sužava“ krug na osobu ili osobe koje stoje iza napada, rekao je Zhao.

U pitanju je napad na takozvani unakrsni lančani most, koji je omogućio još nepoznatom hakeru ili hakerima da povuku 2 miliona Binance-ovih BNB tokena u vrednosti od oko 570 miliona dolara.

Prema izveštajima, više od milijardu dolara izgubljeno je zbog napada na mostove unakrsnih lanaca ove godine. “Unakrsni most” je alat koji olakšava brz prenos tokena sa jedne blockchain platforme na drugu.

Popularni u svetu „decentralizovanih finansija, mostovi su postali meta hakera zbog grešaka u njihovom osnovnom kodu.

„Još uvek zapravo pokušavamo i pomažemo vlastima da pronađu hakere. Radimo sa organima za sprovođenje zakona širom sveta“, rekao je Zhao. „Rad sa organima za sprovođenje zakona je jedan od načina na koji možemo pokušati da učinimo prostor bezbednim.

Pročitajte i:  Binance se registrovao kod indijskog finansijskog nadzornika

„Zapravo, u ovom trenutku, organi za sprovođenje zakona su nam dali nekoliko saveta o tome ko bi to mogao biti. Dakle, mi se zapravo sužavamo krug.”

Binance je pokušala da ograniči napad, pauzirajući aktivnost na svojoj BNB lančanoj mreži kako bi sprovela nadogradnju.

Zhao, je rekao da je BNB lanac bio u stanju da spreči hakera da uzme većinu ciljanih sredstava. „Blockchain je mogao da zamrzne oko 80 odsto do 90 odsto svega, tako da je stvarni gubitak bio mnogo manji“, rekao je Zhao.

„Ogromna većina sredstava ostaje pod kontrolom“. Oko 100 miliona dolara verovatno je nepovratno, dodao je Zhao.

BNB lanac, prvobitno je postao poznat kao Binance Chain. Prvi put ga je razvila berza Binance 2019.godine. Kao i druge kriptovalute, on sadrži izvorni token, nazvan BNB, kojim se može trgovati ili koji se može koristiti u igrama i drugim aplikacijama.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,