Bing chatbot – postavljajte pitanja glasom na desktopu

Microsoft donosi Bing glasovni režim u Edge na desktopu. Sa ovim najnovijim ažuriranjem, sada možete postavljati pitanja Bing-ovom četbotu koristeći svoj glas — i on će odgovoriti sopstvenim glasom.

PCPress.rs Image

Baš kao i funkcija na mobilnoj verziji Edge-a, možete da izaberete dugme mikrofona na Bing-ovom okviru za ćaskanje, a zatim da postavite svoje pitanje naglas. Microsoft kaže da njegov chatbot trenutno podržava engleski, japanski, francuski, nemački i mandarinski, ali napominje da su dodatni jezici „na putu“.

Microsoft potez da uvede glasovni režim u Bing Chat na desktopu dolazi pošto kompanija planira da ukine Cortanu na Windows -u kasnije ove godine. Dok Cortana omogućava korisnicima da koriste glasovne komande za postavljanje tajmera, kreiranje podsetnika, otvaranje aplikacija i još mnogo toga, Microsoft sada upućuje korisnike na Bing i njegov Copilot sa veštačkom inteligencijom koje ugrađuje u Windows 11 kao sposobniju zamenu.

Kada se Windows Copilot objavi za javnost, on će se nalaziti direktno na traci zadataka, gde možete da postavljate opšta pitanja, da rezimira sadržaj koji gledate, da prilagodi podešavanja računara i još mnogo toga.

Pročitajte i:  Ažurirajte svoj Windows računar  

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: