Bing on Edge kao Chrome alternativa

Microsoftov Edge može biti odlična alternativa Chromium pretraživaču Google-ovom Chrome-u, ali prvi pokazuje neke dosadne nove suparničke nestašluke: reklamira Microsoft-ov Bing AI chat bot dok isprobavate Google-ov Bard AI. Kao što je istakao programer i korisnik Twitera Vitor de Lucca, nova verzija Edge programera sada će prikazivati novi Bing oglas pored URL adrese Google Bard-a.

PCPress.rs Image

Kada pokažete Edge na bard.google.com, novi animirani slajd „uporedi odgovore sa novim Bingom koji pokreće veštačka inteligencija“ pojavljuje se u gornjoj desnoj strani Edge-ove adresne trake. Zatim, tekst klizi nazad udesno i ostavlja Bing ikonu koja izgleda prilično suvišna s obzirom da je slična ikona podrazumevano isključena desno

Ali ono što izgleda nametljivo može biti i pametno. Ono što je drugačije u vezi sa ovom novom Bing ikonom je to što aktivira novi podeljeni prikaz Microsoft Edge-a tako da možete bukvalno da uporedite odgovore sa Google-ovim Bardom. Malo je korisnije od Edge-ovih upita da vas odvrati od Chrome-a.

Novi Bing AI oglas se prikazuje i na trenutnoj Mac i PC verziji Microsoft Edge programera. I to je još jedan znak onoga što bi moglo biti sledeće veliko poglavlje u tehnologiji: kako AI chat botovi prepisuju internet.

Pročitajte i:  Google plaća 350 miliona dolara za rešavanje tužbe akcionara

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,