BIZIT plus

Pretraga putem Bing AI chatbota dostupna je sada svim korisnicima

Microsoft je prošlog meseca lansirao svoju verziju Bing-a zasnovanu na ChatGPT-u u ograničenoj beta verziji koja je odmah donela gomilu novih korisnika.

PCPress.rs Image

„Budućnosti rada pod uticajem veštačke inteligencije“

Sada je Microsoft učinio dostupnim novi Bing za skoro sve koji žele da ga koriste. Iako na stranici za registraciju i dalje piše „pridruži se listi čekanja“, sve što treba da uradite je da se prijavite da biste dobili trenutni pristup.

Microsoft tek treba da potvrdi promenu. Međutim, svakako više informacija možemo saznati na događaju koji održava pod nazivom „Budućnosti rada pod uticajem veštačke inteligencije“. Kompanija bi trebalo da integriše alate koji koriste veštačku inteligenciju na svoje usluge Microsoft 365 i Dinamic 365, ali takođe može najaviti i promene na Bing-u.

Microsoft je naveo da je novi Bing koristio model GPT-4 poslednjih pet nedelja. Microsoft navodi da ga je koristio pre nego što ga je OpenAI predstavio pre dva dana. Najnoviji model OpenAI-a osvojio je svet svojom sposobnošću. Neki od njegovih poduhvata uključuju polaganje ispita kao što su Bar i LSAT sa rezultatim „među 10 odsto najboljih od onih koji su polagali testove“. Takođe, alat je i nadmašio druge LLM rezultate u različitim referentnim testovima.

Pročitajte i:  CEO Microsoft-a: Saradnja sa OpenAI je sigurna uprkos otpuštanju Altmana

Bing pruža korisnicima korišćenje GPT-4 bez potrebe da ga plaćaju ili da budu programeri. Međutim, novi pretraživač je pomalo spor, jer se oko 10 miliona korisnika prijavilo za testiranje. Prema izveštajima, javna testiranja Bing chatbot-a proizvela su čudne rezultate u dugim sesijama. Microsoft je zatim brzo ograničio AI razgovore na Bing-u kako bi sprečio uznemirujuće odgovore.

Kompanija je i ranije podržavala OpenAI. Microsoft je ojačao je tu vezu 2021. godine kada je uložio 2 milijarde dolara. Početkom ove godine, Microsoft je proširio sporazum tako što je uložio više milijardi koje uključuju nove superkompjutere kako bi ubrzao razvijanje istraživanja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: