Microsoft svima uvodi Edge AI generator slika

Microsoft čini svoj generator AI slike koji pokreće DALL-E „dostupnim na desktopu za Edge korisnike širom sveta“. Kompanija je najavila da će doći prošlog meseca kada je integrisala tehnologiju za generisanje slika u svoj Bing chatbot, ali bi ovaj potez mogao da ga učini dostupnim mnogo široj publici.

PCPress.rs Image

Korišćenje bi trebalo da bude prilično jednostavno; unesete ono što želite da vidite, a Bing će generisati nekoliko slika koje odgovaraju upitu. Zatim možete preuzeti one koje volite i koristiti ih kako god vam je potrebno.

U postu na blogu Microsoft predstavlja ovu funkciju kao način za kreiranje „veoma specifičnih“ vizuelnih prikaza kada rade na objavama na društvenim medijima ili dijaprojekcijama i dokumentima. Iako je to ranije bilo moguće na različite načine – mogli biste da koristite OpenAI DALL-E, Microsoft-ov sajt za kreiranje slika Bing, ugrađeni generator slika u Bing Chat-u ili jedan od mnogih drugih generatora slika – stavljajući ga tačno u Edge  bočna traka čini mnogo lakšim da zamolite AI da vam napravi neke slike dok radite nešto drugo na vebu.

Pročitajte i:  AI kao direktor kompanije?

Prema Microsoft-u, moraćete ručno da ga dodate na svoju bočnu traku pre nego što budete mogli da ga koristite, barem za sada. Da biste to uradili, otvorite sidebar kliknite na dugme „+“, a zatim prebacite prekidač pored Image Creator.

Microsoft „eksperimentiše sa ograničenjima zasnovanim na obrascima korišćenja i nastavlja da uči da nam pomogne da optimizujemo iskustvo za klijente“, navodi u izjavi za The Verge Katy Asher. „Danas većina korisnika ne nailazi na ograničenje broja slika koje mogu kreirati dnevno.

Kompanija takođe dodaje druge funkcije u Edge, kao što je alatka Drop koja vam omogućava da šaljete datoteke i drugi sadržaj sebi, kreirajući ličnu beležnicu koja se sinhronizuje na svim uređajima. Microsoft je takođe dodao alatku pod nazivom „Osnove pregledača“, koja je u suštini dugme na koje možete da kliknete da bi vam Edge rekao kakav sjajan posao radi u efikasnosti i skeniranju malvera (iako je ova funkcija trenutno dostupna samo na ranim pristup gradi).

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,