Data centri 2024

Bio-senzor koji omogućava lečenje izvan bolničkih ustanova

VitalPatch napravljen je tako da neprestano prati osam vitalnih funkcija pacijenta, te lekarima omogućava da dobijaju informacije o pacijentima čak i na daljinu.

PCPress.rs Image

Uz pomoć ovog bio-senzora doktori mogu precizno da prate vitalne funkcije pacijenta, poput brzine otkucaja srca, disanja, te elektrokardiograma. Tu je i mogućnost da se odredi položaj tela pacijenta, te na taj način utvrdi da li je u opasnosti. Za pacijente to znači više slobode, budući da ne moraju stalno da budu u blizini lekara, što im, prema istraživanjima, omogućava da se brže oporave. Lekari, sa druge strane, na ovaj način dobijaju tačne informacije u realnom vremenu, sakupljene na jednom mestu.

U samom VitalPatch senzoru se nalaze EKG elektrode koje prate rad srca, senzori za praćenje pokreta, te termistor koji meri temperaturu. Težak je 11 grama, te ima dimenzije 115 x 36 x 8 milimetara. Napaja se uz pomoć baterije, koja traje do 96 sati (4 dana). Uređaj sa pacijentom povezuje sve one koji su zaduženi za njegovo zdravlje, a uz pomoć VitalCore procesora, te niza biometrijskih softverskih algoritama uz pomoć kojih VitalConnect čita, nadgleda i tumači sve podatke koje VitalPatch prikupi. Platforma se zasniva na povezanosti preko cloud-a, te se podaci iz senzora odmah šalju na servere, računare i mobilne uređaje i na taj način omogućavaju praćenje stanja u realnom vremenu.

Pročitajte i:  Comtrade Cloud: prednost u poslovanju savremenih kompanija

PCPress.rs Image

Stručnjaci tvrde da ovaj uređaj može da prepozna poremećaje u zdravlju pre nego što nastupe simptomi, te omogući intervenciju na vreme. Na taj način je pacijentima omogućena kvalitetna usluga, kao da su konstantno okruženi lekarima, te im nije ograničena sloboda kretanja i življenja.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,