Top50 Glas publike

Bitkoin – valuta budućnosti ili kula od karata

Bitkoin se bliži vrednosti koja bi mogla da predstavlja ključnu tačku za njegovu budućnost, budući da je dostigao sumu od 9.700 dolara.

PCPress.rs Image

Stručnjaci predviđaju da će vrednost od 10.000 dolara, kojoj je bitkoin sve bliži, biti ključna za njegovu budućnost. Naime, očekuje se da će ta tačka predstavljati test koji će odlučiti da li je bitkoin valuta budućnosti, ili pak, kako mnogi kritičari upozoravaju, kula od karata koja će se urušiti pod prvim velikim pritiskom.

Iako je bitkoin u nekoliko navrata ove godine skeptike mogao da ubedi da mu predstoji svetla budućnost, njegova vrednost se uvećala za više od 800% od početka godine, kada je iznosila 968 dolara po bitkoinu. Više od 100.000 ljudi otvorilo je naloge na platformi Coinbase između 22. i 24. novembra, te totalni broj naloga sada iznosi 13,1 milion, a mnoge kompanije počinju da se sve više interesuju za ovu digitalnu valutu.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Nove tehnologije

PCPress.rs Image

Mnogo buke oko bitkoina svakako liči na zlatnu groznicu modernog doba, pa se mnogi kaju što nisu uložili na vreme, te se pitaju do koje tačke će vrednost da raste. Cena bitkoina je i dalje poprilično nestalna, te mnogi tvrde da se radi samo o trendu među investitorima. Tokom prošlih godina njegova vrednost se nekoliko puta urušavala, te padala i do 80%, ali su ti padovi do sada ovu kriptovalutu činili još popularnijom među investitorima, ali i običnim građanima.

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,