Bivši rukovodioci Twitter-a tuže kompaniju

Rukovodioci navode da im Tvitter duguje više od milion dolara za neizmirine pravne troškove.

PCPress.rs Image

Twitter se suočava sa još jednom tužbom zbog neplaćenih računa

Prema izveštajima, New York Times-a, trojica bivših rukovodilaca tužila su Twitter. U žalbi podnetoj sudu u Delaveru, bivši izvršni direktor Parag Agrawal, bivši finansijski direktor Ned Segal i bivši glavni pravni službenik Vijaya Gadde navode da im Twitter duguje više od milion dolara za pravne troškove koji nisu plaćeni.

Elon Musk je otpustio sva tri izvršna direktora nakon što je prošle jeseni preuzeo kontrolu nad kompanijom. Bivši rukovodioci navode da je Twitter mesecima ignorisao pisma koja su mu slali. Bivši rukovodioci su tražili od Twitter-a da poštuje ugovor o nadoknadi koji je bio na snazi pre njihovog raskida saradnje. Prema žalbi, Twitter je konačno priznao pisma prošlog meseca, ali ništa drugo nije učinio. Rukovodioci još uvek čekaju da kompanija plati naknade.

Bivši izvršni direktori navode da su platili pravne troškove kao odgovor na tužbe akcionara i nekoliko vladinih istraga, uključujući i onu koja uključuje Ministarstvo pravde SAD. U žalbi se navodi da su savezni zvaničnici poslaloi zahteve Agrawal-u i Segal-u prošlog jula. Zatim, krajem prošle godine, Ministarstvo pravde je kontaktiralo advokate Agrawal-a i Segal-a kako bi razgovarali o višestrukim istragama vezanim za Twitter.

U tužbi se pomonju tekući finansijski problemi Twitter-a. Krajem prošle godine, vlasnik zgrade u kojoj se nalazi sedište Twitter-a u San Francisku tužio je kompaniju zbog neplaćanja kirije. Musk je otpustio više od 75 odsto od oko 7.500 zaposlenih. Prošlog meseca, Musk je rekao da je Twitter zabeležio pad prihoda od reklama za oko 50 odsto.

Pročitajte i:  X potvrdio da je zabranio sve pretrage vezane za Taylor Swift, kako bi joj zaštitili bezbednost

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,