Musk izaziva Parag Agrawala na „javnu debatu“ o lažnim nalozima

„Neka dokaže javnosti da Twitter ima manje od 5 odsto lažnih naloga”, napisao je Musk u tvitu.

PCPress.rs Image

Musk ima “novi izazov”

Samo dva dana nakon što je optužio kompaniju za prevaru, Elon Musk je izazvao izvršnog direktora Twitter-a, Parag Agrawala na javnu debatu o procentu botova na Twitter-u. „Neka dokaže javnosti da Twitter dnevno ima manje od 5 odsto lažnih ili neželjenih korisnika“, napisao je Musk u tvitu.

Musk je postavio ovaj izazov insinuirajući na glavni razlog pravnog spora protiv kompanije. „Ako Twitter jednostavno pruži uvid na osnovu uzorkovanja od 100 naloga i potvrdi se da su nalozi stvarni, dogovor bi trebalo da se nastavi pod originalnim uslovima“, rekao je Musk.

Zatim, Musk je postavio tvit u vidu ankete kako bi dobio informaciju od svojih pratilaca da li veruju da lažni nalozi čine manje od pet odsto dnevne baze korisnika Twitter-a. Za sada njih 66,6 odsto veruje da postoji mnogo više lažnih naloga. Glasanje se završava u nedelju.

Pročitajte i:  Norveški fond za bogatstvo će glasati protiv Muskovog bonusa od 56 milijardi dolara u Tesli

Suđenje počinje 17. oktobra i moglo bi da se završi za nekoliko dana. U žalbi koju je podneo, Musk-ov pravni tim je rekao da je analizom pomoću Botometra otkriven mnogo veći broj lažnih naloga od onog koliko je Twitter zapravo naveo. Kompanija je brzo uzvratila, nazvavši Musk-ove izjave „činjenično netačnim, pravno nedovoljnim i komercijalno irelevantnim“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: