Zebra

BIZIT 2019 predavači – dr Ranko Rajović

Na godišnjoj konferenciji BIZIT uvek se trudimo da dovedemo eminentne stručnjake iz oblasti IT-ja i biznisa, koji će i ove godine u prostorijama Kluba Poslanika, u Beogradu, 6. i 7. novembra imati prilike da prenesu svoja znanja i iskustva na zainteresovane posetioce. Između ostalih imaćete prilike drugog dana konferencije, 7. novembra, da čujete dr Ranka Rajovića, osnivača MENSE Jugoslavija (danas Srbija) i odseka za darovite NTC (Nikola Tesla centar), člana Borda direktora svetske MENSE i predsednika Komiteta svetske MENSE za darovitu decu.

Ranko Rajović je lekar iz Novog Sada, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka, radi na Pedagoškom fakultetu u Kopru (oblast neuronauke u vaspitanju i obrazovanju). Autor je programa NTC sistema učenja, koji predstavlja praktičnu primenu neuronauka u pedagogiji i koji se sprovodi u preko 20 država Evrope, a u sedam ima akreditaciju. Dobitnik je godišnje nagrade Mense International za doprinos razvoja društva u celini.

U poslovima budućnosti, nove tehnologije će biti od presudne važnosti i jasno je da sadašnje generacije moraju da ovladaju novim tehnologijama. Međutim, preterana upotreba novih tehnologija može da utiče na kognitivne sposobnosti. Na koji način, koji su prioriteti za budućnost, kako pomoći novim generacijama, zašto deca ne mogu da uče, zašto je smanjena pažnja i koncentracija – biće objašnjeno na predavanju “Deca budućnosti”.

Pročitajte i:  Konferencija o obrazovanju u 21. veku

Na ovogodišnjem BIZIT-u koji je posvećen digitalnoj ekonomiji dr Rajović će održati jedno uvodno predavanje u panel o obrazovanju, u kom će govoriti o uticaju digitalizacije na kognitivne sposobnosti dece. Prijavite se na sajtu bizit.rs, vidimo se 6. i 7. novembra!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,