Blackpink srušile YouTube rekord gledanja za 24 sata

Rekord gledanosti YouTube videa muzičkog sastava BTS oboren je godinu dana kasnije. Variety izveštava da je K-pop bend Blackpink uspeo da obori rekord za najviše pregleda u 24 sata, prikupivši 82,4 miliona pregleda na svom novom muzičkom video zapisu „How You like That“.

PCPress.rs Image

K-pop dominacija

Poređenja radi prethodni rekorder u ovoj kategoriji BTS je na svom videu „Boy With Luv“ sakupio 74,6 miliona pregleda. Takođe bi mogao da bude najbrži sa 100 miliona pregleda, nakon što je za 30 sati zabeležio 94 miliona (što je bilo preko 163 miliona u trenutku pisanja ove vesti).

Blackpink je držao rekord nedelju dana pre BTS-a sa „Kill This Love“, ali to je delom došlo i kroz prikaze oglasa. YouTube je prestao da broji oglase kao prikaze prošlog septembra, tako da je dostignuće grupe bliže odražavalo stvarno stanje.

Skok nije iznenađujuć čak ni ako se ima u vidu ta promena u proračunu. Fanovi K-popa vrlo su aktivni na mreži, posebno za mega zvezde poput Blackpink, a situacija sa pandemijom povećava izglede da će ljudi biti zatvoreni unutra i da će gledati muzičke spotove. S tim na umu, primetno je da je bilo potrebno toliko vremena da YouTube rekord promeni nosioca. To ne mora nužno da znači da je potražnja za YouTube-om stagnirala, ali taj period nagoveštava da je toliko teže da video ostvari instant uspeh.

Pročitajte i:  YouTube: Obavezna oznaka za sadržaje koji nastanu uz pomoć AI alata

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,

One thought on “Blackpink srušile YouTube rekord gledanja za 24 sata

  • 01. 07. 2020. at 16:20
    Permalink

    Znaci jos jedna teska glupost je na putu da bude pregledana u milijardama bez ikakvog posebnog razloga vec eto svako ce da klikne da vidi oko cega je frka i tako skupljaju preglede nizasta… Na kraju se skonta da je gubljenje vremena oko toga

Comments are closed.