BIZIT plus

Blizzard preselio turnir iz Kine u Koreju

Activision Blizzard objavio je ranije da su zakazani ligaški mečevi u igri Overwatch, zakazani za februar i mart u Kini, otkazani zbog Korona virusa. Sada su izneli i plan za odigravanje ovih mečeva. Biće pomereni i odigrani van Kine, u Južnoj Koreji.

blizzard overwatch u kini

Raspored samo pomeren

Na portalu Blizzard-a objavljeno je saopštenje da će svi otkazani mečevi u Šangaju, Guangžou i Hangžou ipak biti odigrani, ali u studiju u Seulu, glavnom gradu Koreje. Utakmice će biti odigrane između 14. i 21. marta. Sve ostale zakazane utakmice kao što su one u Majamiju i Atlanti, biće redovno odigrane.

Overwatch nije jedini

Liga u igri Overwatch nije jedina na koju je Korona virus uticao. Mečevi u Leauge of Legends Pro ligi u Kini su odloženi na neodređeno vreme. U Koreji se mečevi igraju bez publike, iz bezbednosnih razloga. Turnir u igri PUBG u Berlinu zakazan za april, pomeren je, ali bez novog datuma održavanja.

Liga u igri Overwatch izuzetno je važna jer je ove godine omogućeno timovima širom sveta da učestvuju i takmiče se. Druga nedelja je počela 15. februara, i organizuje je Philadelphia Fusion.

Pročitajte i:  Microsoft smanjuje broj zaposlenih u Xbox-u i Activision Blizzard-u

Izvor: The Verge

 

Оверватцх лига је далеко од једине еспортс лиге под утицајем пада коронавируса. Леагуе оф Легендс Про Леагуе у Кини одгађа мечеве на неодређено време, док Леагуе оф Легендс Цхампионс Кореа тренутно игра утакмице без присутних гледалаца из безбедносних разлога. Слично томе, турнир ПУБГ у Берлину заказан за април одложен је без најављеног датума шминкања.

ОВЛ је започео своју трећу сезону 8. фебруара играма у Њујорку и Даласу. Ова сезона је посебно важна за лигу, јер представља помак ка градској структури, са мечевима које организују тимови широм света. Друга недеља почиње 15. фебруара утакмицама које организује Филаделфија Фусион.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,