ToTok ponovo obrisan sa Play Store-a

Iako je ToTok aplikacije obnovljena i reinstalarana na Google Play Store-u u januaru, ponovo je obrisana od strane Google-a. Razlog za brisanje nalaze u tome da ona navodno služi Ujedinjenim Arapskim Emiratima za špijuniranje.

totok ponovo obrisan

Privatnost je Google-u najvažnija

ToTok aplikacija je prvi put povučena iz zvanične prodavnice u decembru, malo pre nego što je New York Times objavio izveštaj o njoj. Ipak, aplikacija je tiho vraćena u januaru i ponovo postala dostupna za preuzimanje. Sada je opet nedostupna.

Na pitanje portala The Verge da li je aplikacija ponovo obrisana i blokirana, iz Google-a su odgovorili potvrdno, ali bez daljeg objašnjenja. Kada je prošli put skinuta, razlog je bio neusaglašenost sa politikom privatnosti.

Aplikacija za razmenu poruka

ToTok je zamišljena kao aplikacija za razmenu poruka, a predstavljena je kao “brza, besplatna i sigurna“. Do sada je preuzelo više miliona korisnika iz UAE i iz drugih zemalja na Bliskom Istoku. Pre prvog brisanja sa Play Store-a, aplikacije je bila na vrhu liste najtraženijih aplikacija u SAD-u. Istraga je otkrila da je aplikacija omogućila Vladi UAE da špijunira korisnike. Očekivano, kreatori ove aplikacije negirali su tako nešto i rekli da su optužbe potpune besmislice.

Pročitajte i:  Google AI alati za uređivanje fotografija  

 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,