Blue Origin planira otvaranje novih lokacija za lansiranje van SAD

Kompanija traži nova partnerstva i planira nove akvizicije.

PCPress.rs Image

Širenje poslovanja ka Evropi

Trka milijardera u svemiru se nastavlja širom sveta. Kompanija Blue Origin u vlasništvu Džefa Bezosa najavila je planove za proširenje svog poslovanja ka „Evropi i izvan nje“. Deo ovih planova zavisi od pronalaženja lokacija za međunarodno lansiranje. Kompanija uveliko ima baze u Teksasu, Vašingtonu, Floridi i Alabami. Takođe, kompanija aktivno planira nove akvizicije i partnerstva van SAD-a u oblastima poput proizvodnje i softvera.

„Radimo sve što možemo kako bismo se proširili i zatim bolje služili našim klijentima“, rekao je Bob Smith, izvršni direktor Blue Origin-a. “Nije to pitanje veličine već koliko se ubrzava naša planirana putanja onoga što pokušavamo postići.” Prošle godine, Blue Origin je kupio kompaniju Honeybee Robotics sa sedištem u Njujorku. Taj potez se čini uspešnim. Kompanija za svemirsku robotiku bila je deo Blue Origin tima koji je nedavno dobio 3,4 milijarde dolara za izgradnju lunarnog lendera za NASA-inu treću misiju Artemis. Najveći konkurent kompanije Blue Origin je SpaceX Elon-a Musk-a.

Iako je kompanija Blue Origin bila prva koja je uspešno lansirala, spustila i ponovo iskoristila raketu, sada zaostaje za svojim rivalom zbog zastoja u izgradnji svojih lansirnih raketa. Planovi Blue Origin-a za proširenje na globalnom nivou pomoći će kompaniji da sustigne napredak SpaceX-a. Amazon želi da u svom projektu Kuiper iskoristi raketu kompanije Blue Origin, New Glenn. Amazon će koristi raketu New Glenn za najmanje 12 lansiranja između 2024.godine i 2029.godine nakon nekoliko godina odlaganja.

Pročitajte i:  Google najavljuje 25 miliona eura za unapređenje AI u Evropi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,