ERP 2024

BMW prihvatio Teslin standard da punjenje električnih vozila

BMW-ovi kupci električnih vozila u Severnoj Americi trebalo bi da lakše pronalaze stanice za punjenje u budućnosti. Kompanija je objavila da usvaja Severnoamerički standard punjenja (NACS) za sve svoje EV na baterije u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Prelazak bi trebalo da bude zvaničan početkom 2025. godine.

PCPress.rs Image

BWM konačno dostupan na američkom tržištu

Predstavljanje se poklapa sa svim BMW i Rolls-Royce EV-ima izgrađenim sa kombinovanim sistemom punjenja (CCS) koji dobijaju pristup određenim Tesla Supercharger stanicama. Izvršni direktor BMW-a za Severnu Ameriku je izjavio da „sa šest potpuno električnih modela BMW, MINI i Rolls-Royce koji su sada dostupni na američkom tržištu i još mnogo toga, naš je glavni prioritet da osiguramo da naši vozači imaju lak pristup pouzdanom, brzom punjenju,“. „Ovaj sporazum je najnoviji u našim dugogodišnjim i kontinuiranim naporima da proširimo opcije punjenja za naše kupce dok nastavljamo na putu ka elektrifikaciji.“

BMW je bio jedan od poslednjih proizvođača automobila u regionu koji tek treba da usvoji NACS. Kompanija prati Ford, General Motors i Volvo — između ostalih — koji su nedavno izvršili promenu. Tojota, Folksvagen i Honda još uvek drže do svojih standarda, iako su poslednja dvojica u pregovorima sa Teslom o promeni.

Pročitajte i:  Tesla i otključavanje veće autonomije  

U julu je BMW najavio zajedničko ulaganje sa šest drugih proizvođača automobila — uključujući General Motors i Hondu — za izgradnju najmanje 30.000 stanica za punjenje u urbanim sredinama i na autoputevima. Svaki od njih treba da nudi kompatibilnost sa CCS-om i NACS-om. Zajedničko preduzeće planira da počne sa postavljanjem lokacija širom SAD početkom 2024. godine, a kasnije i u Kanadi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: