BIZIT plus

Bobby Kotick želi da kupi TikTok

Bobby Kotick, bivši izvršni direktor Activision Blizzarda koji je podnio ostavku krajem prošle godine, očigledno je zainteresovan za kupovinu TikTok-a jer novi zakon u SAD-u preti zabranom aplikacije ili prisilom na njenu prodaju.

PCPress.rs Image

Više od 30 godina u Activision-u

Kotick je vodio Activision više od 30 godina, ali nije baš otišao na dobroj noti. Kompanija se suočila sa više tužbi poslednjih godina, uključujući i onu koju je rešila sa Odeljenjem za građanska prava Kalifornije zbog navodne diskriminacije u platama u decembru. 2021. godine, zaposleni u Activision Blizzard-u su organizovali odlazak i tražili da Kotick podnese ostavku, ali to se nije dogodilo. Kotick je na kraju ostao na čelu Activision Blizzarda sve do završetka Microsoftove akvizicije 2023.

Kotick-ovo navodno interesovanje za TikTok dolazi u burnom trenutku za ovu izuzetno popularnu platformu nakon što su poslanici prošle nedelje predstavili „Zakon o zaštiti Amerikanaca od aplikacija koje kontrolišu strani protivnici“, za koji je predsednik Bajden rekao da će potpisati, ako prođe. Prema zakonu, TikTok-ova matična kompanija sa sedištem u Kini, ByteDance, morala bi da proda aplikaciju u roku od šest meseci. U suprotnom, biće zabranjeno u američkim prodavnicama aplikacija.

Pročitajte i:  TikTok protiv EU

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *