Brave Browser pronalazi inovativan način da dodatno poveća privatnost

Praćenje vaše aktivnosti na mreži je odavno način na koji web-sajtovi i oglašivači zarađuju novac, a kompanije kao što je Brave Software su bile na čelu zaštite privatnosti. 

PCPress.rs Image

Kada korisnik ode sa sajta, odjavljuje se i svi kolačići se brišu

U nedavnom postu na blogu, kompanija je objasnila predstojeću funkciju u svojoj borbi da spreči da vas web stranice prate.

„Forgetful Browsing“ će biti dostupno u Brave desktop verziji 1.53 i Android verziji 1.54. Kada je omogućeno, Brave će se automatski odjaviti sa web lokacija koje ste posetili i sprečiti ih da vas ponovo identifikuju sledeći put kada se prijavite na web lokaciju ili uslugu.

U postu na blogu, kompanija objašnjava da većina browsera greši u „ponovnoj identifikaciji prve strane“ pod pretpostavkom da želite da vas pamti svaka web lokacija koju posetite. Ponovna identifikacija prve strane se odnosi na to kako neke web lokacije prikupljaju informacije o korisnicima tokom poseta koristeći lokalno uskladištene podatke kao što su kolačići.

Međutim, Brave tvrdi da nemate baš nikakve koristi od toga da vas web-sajtovi za vesti i kupovinu pamte i ističe da trenutni načini za sprečavanje ponovne identifikacije prve strane, kao što su režimi privatnog pregledanja, proširenja browsera, čišćenje skladišta i druge napredne kontrole sajta, zahtevaju stalnu budnost, pa čak i jedan pogrešan korak može dovesti do toga da web lokacija ili usluga trajno identifikuju korisnika.

Pročitajte i:  Brave internet pregledač dobija AI asistenta za Android

Kada se pokrene Forgetful Browsing, Brave korisnici će moći da podese svoje štitove na „Forget me when I close this site“. A kada korisnik ode sa sajta, odjavljuje se i svi kolačići se brišu. Korisnici će takođe moći da podese izuzetke za web lokacije po kojima žele da ih pamte (stvari poput emaila, društvenih medija i često posećenih sajtova kao što je, na primer, Amazon).

Izvor: Reviewgeek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,