BIZIT plus

Pac-Man je najnoviji klasik video igara koji se s ljubavlju ponovo kreira u Lego-u

Lego je najavio novi premium set zasnovan na arkadnom klasiku Pac-Man iz 1980-ih.

PCPress.rs Image

Na 43. godišnjicu originalnog izdanja Pac-Mana, Lego najavljuje odu arkadnom klasiku

Set od 2.650 komada je dizajniran da rekonstruiše Pac-Man arkadni ormarić, zajedno sa svetlećim coin-slotom i četvorosmernim džojstikom.

Sa strane ormarića nalazi se ručica koju možete okrenuti da biste pomerali likove po lavirintu igre, a set dolazi sa dioramom figurice koja igra manju verziju arkadnog ormarića. Na vrhu ormarića sede rotirajuće verzije Pac-Mana i duhova Blinkija i Klajda.

Lego Icons Pac-Man set koštaće 269,99 dolara kada krene u opštu prodaju 4. juna (biće dostupan Lego VIP članovima nekoliko dana ranije, 1. juna). To je ista cena kao i druga nedavna Lego-ova počast sistemu Nintendo Entertainment Sistem. U slučaju da cena i broj cigli nisu bili dovoljni pokazatelji, Lego je precizirao da je ovaj Pac-Man set namenjen osobama starijim od 18 godina.

Otkrivanje Pac-Man seta dolazi 43 godine nakon što je Bandai Namco (tada poznat kao Namco) prvi put testirao igru 1980. godine. Arkadna igra se smatra jednom od najpopularnijih svih vremena, a Lego-ovo saopštenje za štampu navodi da je instaliran u 293.822 arkadne jedinice u sedam godina nakon prvobitnog izdanja.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

U zabavnom preokretu, današnja najava sadrži sitnicu da je Pac-Manova žuta boja crpila inspiraciju iz „ikoničke žute lego kocke“, prema originalnom kreatoru igre Toru Ivatani.

Ova Pac-Man mašina je najnovija u nizu saradnje sa video igricama kompanije Lego, koja pored NES konzole uključuje i seriju interaktivnih Super Mario setova.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,