AT&T zabrinut zbog planova Starlink-a i T-Mobile-a za satelitsku mrežu

AT&T je izneo zabrinutost Federalnoj komisiji za komunikacije (FCC) zbog planova vlasnika kompanije T-Mobile i SpaceX-a da omogući povezivanje mobilnih telefona sa satelitima Starlink (preko Ars Technica).

PCPress.rs Image

U svom podnesku, AT&T tvrdi da SCS, ili „dodatna pokrivenost iz svemira“, ne bi trebalo da sprečava zemaljsku bežičnu uslugu i da FCC „mora dati prioritet“ zaštiti zemaljskih mreža, i da predlozi T-Mobile-a i SpaceX-a nemaju dovoljno informacija o potencijalne smetnje. „Tehnički prikazi aplikanata su užasno nedovoljni u pogledu rizika od štetnih smetnji koje predstavlja njihova planirana primena SCS-a“, rekao je AT&T. „Prijave SpaceX-a i T-Mobile-a daleko su ispod praga za odricanje i ne mogu se odobriti u njihovom trenutnom stanju.

Podnošenje AT&T-a bilo je deo poziva FCC-a za komentare o planovima T-Mobile-a i SpaceX-a za uslugu satelit-ćeliju, koji su objavljeni u avgustu 2022. Ideja je da biste mogli da se povežete sa SpaceX-ovom drugom- Starlink sateliti generacije koji će biti lansirani ove godine sa vašeg mobilnog telefona za obavljanje stvari kao što su tekstualne poruke ili slanje MMS poruka.

Očekuje se da će usluga T-Mobile-a i SpaceX-a biti lansirana u beta verziji do negde pre kraja ove godine. Ali ako FCC postavi blokade nakon ovog poziva za komentare, možda ćemo čekati još duže.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB