Britanski ministar kulture održaće govor putem holograma

Ministar kulture, digitalizacije, medija i sporta u vladi Ujedinjenog Kraljevstva, Džeremi Rajt, planira da održi govor na predstojećem godišnjem kongresu svoje stranke putem holograma. Konzervativna stranka, naslednik tradicionalnih britanskih torijevaca, nije baš sinonim za tehnički napredna rešenja, te bi ovakvo pojavljivanje ministra trebalo da učini okupljanje stranke „manje dosadnim“, prenosi Times.

PCPress.rs Image

Ministar kulture mogao bi da se pojavi u virtuelnom obliku na okupljanju u Birmingemu, prema planovima koje je prvi sastavio njegov prethodnik Met Henkok. Rajt (45) je prešao u odeljenje za kulturu sa posla generalnog tužioca, nakon što je Henkok unapređen na poziciju ministra za zdravstvo. Džeremi Rajt navodno raspravlja o tome da li da pristane na ovaj vid obraćanja na stranačkom skupu koji će se održati 30. septembra, nakon što je zamenio Henkoka. Prema planu svog prethodnika, Rajt će održati govor okupljenima na daljinu, dok će oni umesto njega uživo gledati njegovu digitalnu projekciju.

Četrdesetpetogodišnji Rajt, kažu izvori iz njegovog kabineta, shvata potrebu za prihvatanjem digitalne tehnologije, a njegov planirani hologramski nastup tamošnji mediji već upoređuju s nastupima Tupaka i Majkla Džeksona koji su uz pomoć iste tehnologije „nastupali“ pred publikom i nakon smrti. Ukoliko bi ministar pristao na ovaj vid obraćanja, pridružio bi se premijerki Novog Zelanda koja je u maju ove godine održala govor putem holograma.

Pročitajte i:  Rano otkrivanje raka pomoću AI testa 

Izvor: Daily Mail

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,