BIZIT plus

Britanski sudija priznao da je koristio ChatGPT za pisanje presude

Sudija Apelacionog suda u Velikoj Britaniji izjavio je da ima poverenje u odgovore koje generiše ChatGPT ali je naglasio da je važno da se ne oslanjamo na AI za teme o kojima nemamo nikakvo znanje.

PCPress.rs Image

Sudija Apelacionog suda u Velikoj Britaniji je ChatGPT koristio za pisanje presude. On smatra da je reč o veoma korisnoj aplikaciji i ukazuje da mu je upotreba ove aplikacije pomogla da sumira oblast prava sa kojom nije bio upoznat. Sudija Birs je zadužen za pravo intelektualne svojine i ukazao je da ovakvi alati imaju „veliki potencijala“ da pomognu ljudima da postanu efikasniji na poslu.

Ranije ove godine dva advokata u Nju Jorku kažnjena su zbog pravnog podeska sa lažnim navodima koje je generisao ChatGPT. Ovi sudski procesi su pokazali da je upotreba aplikacije bila povreda prava klijenta. Sa druge strane, sudija Bris nedvosmisleno ukazuje da je tokom presuda kopirao delove teksta iz ChatGPT i ukazuje na prednosti ove mogućnosti.

Posebno je iznenađenje da je reč o sudiji koji se bavi zaštitom intelektualne svojine. Očigledno je da sudija nije adekvatan i da je vrlo verovatno da je umesto njega i bolje da sudske procese vodi ChatGPT.

Pročitajte i:  Koliko košta AI superkompjuter?

Izvor: news.sky.com

Facebook komentari: