Računari i Galaksija

CanoScan 9000F: kvalitetno i brzo skeniranje negativa

PCPress.rs ImageCanon je predstavio novi vrhunski skener za filmove, fotografije i dokumenta CanoScan 9000F. Projektovan tako da zadovolji potrebe fotografa koji traže raznovrsan i produktivan skener, sposoban i za skeniranje transparentnih filmova.
CanoScan 9000F je naslednik modela CanoScan 8800F, ali sadrži brojne nove poboljšane karakteristike za povećanje produktivnosti. Kvalitet je poboljšan CCD senzorom od 9600×9600 dpi koji daje izuzetan nivo detalja. Dubina boje od 48 bita osigurava izuzetno precizno predstavljanje boja i slike koje su pogodne za uvećanje i štampu u visokoj rezoluciji.
Novi adapter za film dozvoljava da više svetlosti ulazi u uređaj što omogućava postizanje većih brzina skeniranja – konkretno, jedan frejm negativa od 35 mm je moguće skenirati za približno 18 sekundi, pri rezoluciji od 1200 dpi.

Jednostavna funkcionalnost

Većina  najboljih funkcija modela CanoScan 8800F je zadržana, uključujući skeniranje montiranih slajdova i filmova srednjeg formata, bilo da su u pozitivu ili negativu. Takođe, novom skeneru nije potrebno zagrevanje, ima mogućnosti slanja skeniranog dokumenta na računar ili elektronskom poštom, kopiranja ili pretvaranja u format PDF, sve to samo na jedan dodir tastera.
CanoScan 9000F sada ima i funkciju preciznog optičkog prepoznavanja karaktera (Optical Character Recognition – OCR) koja konvertuje štampani tekst u elektronski dokument, a njega je dalje moguće uređivati bez potrebe za prekucavanjem.
Rukovanje skenerom je vrlo jednostavno, dodirom na jedan od sedam EZ tastera za skeniranje, a funkcionalnost novog CanoScan 9000F skenera je podignuta  na novi nivo uvođenjem tastera „Auto-Scan“ za automatsko prepoznavanje vrste originala, skeniranje i snimanje sa odgovarajućim podešavanjima. Potpuno integrisan adapter za napajanje je sada deo paketa, čime je obezbeđen kompaktan i potpuno prenosiv stoni skener.

Pročitajte i:  Velika Britanija ponovo pokreće istragu o spajanju Adobe-a i Figme

PCPress.rs ImagePopravlja greške

U skener je integrisana i Canon-ova jedinstvena tehnologija FARE Level 3 (Film Automatic Retouching and Enhancement), koja uklanja tragove prašine i ogrebotina koristeći infracrveno svetlo koje skenira i pretražuje fizička oštećenja površine filma.
Canon je dodao i fukcije „Auto Photo Fix II“ i „Auto Document Fix“ koje korisniku pružaju kompletnu kontrolu nad rezultatima i kvalitetom konačnih slika. „Auto Photo Fix II“ rešava uobičajene greške kao što su “isprana” lica, bezlični tonovi boje kože, ili  scene koje su previše ili premalo zasićene bojom, a može i da „prepozna“ vrstu scene na fotografiji. Slično tome, zahvaljujući funkciji „Auto Document Fix“, naprednim analizama slike i korekcijom podataka oblast po oblast, skenirani dokumenti su jasni i jednostavni za pregled.
 
Softverski paket

Skener je opremljen paketom visokokvalitetnog softvera za obradu slika, za kreativnu i poslovnu primenu. Softverski paket obuhvata: „Adobe PhotoShop Elements“, „ArcSoft PhotoStudio“ i napredni paket „SilverFast SE“, koji fotografima omogućava veću kotrolu prilikom skeniranja filmova. U softverskom paketu je i „MP Navigator EX“, koji rukovanje skenerom i izvođenje kompleksnih operacija čini jednostavnijim.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dobija AI asistenta

Ključne karakteristike skenera CanoScan 9000F:
• Visoka rezolucija – 9600×9600 dpi; 48-bitna dubina boja
• Brzina skeniranja fotografija i dokumenata – A4 pri rezoluciji od 300 dpi za približno 7 sekundi, bez početnog zagrevanja
• Brzina skeniranja filma – negativ od 35mm, pri rezoluciji od 1200 dpi za približno 18 sekundi
• Kompatibilnost filmova – Adapter za filmove 12×35 mm, slajdove 4×35 mm, format 120 (max. 6x22cm)
• Funkcije – Auto Scan to PC, e-mail, copy or PDF
• Automatsko popravljanje slike – FARE za automatsko uklanjanje prašine i ogrebotina; generiše upotrebljive  rezultate od oštećenih originala
• 7 EZ tastera za brz pristup
• Jednostavnost upotrebe – Auto Photo Fix II i Auto Document Fix
• Softver – SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio

Izvor: Canon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,