Znamo cene Sony Playstation 5 konzola u Srbiji

Rezervacija Sony Playstation 5 konzola je počela u svetu, a ista stvar ovaj put nije mimoišla ni Srbiju. Zahvaljujući lokalnoj prodavnici igara i gaming opreme Game-S, sada znamo i kolike će biti cene ovih konzola u prodaji.

PCPress.rs Image

Cene PS5

Kao što možete videti na priloženim fotografijama, i Game-S je pokrenuo preorder (naručivanje) akciju za Sony Playstation 5 konzole. Zahvaljujući tome, sada znamo i kolike će biti cene ove konzole u dinarima, odnosno u domaćim prodavnicama. Kao što (ne) znate, postojaće dve verzije konzole – Digital Edition, koja neće imati optički čitač Blu-ray diskova, već će se oslanjati isključivo na preuzimanja putem interneta, kao i standardna konzola koja će biti nešto skuplja, ali i imati dodatne funkcionalnosti u smislu reprodukcije Blu-ray filmova i slično.

Stoga, koje su cene? Pristupačnija varijanta konzole Playstation 5 Digital Edition će koštati 51,999 dinara. Standardna verzija Playstation 5 konzole će koštati 65,999 dinara. Pored cena konzole, saznalo se i koliko će koštati kontroler, odnosno gamepad Sony DualSense, koji će ići uz konzole, ali koji se može i odvojeno kupiti, kao i što su drugi kontroleri decenijama unazad mogli da se dokupe. Njegova cena će iznositi 8,999 dinara.

Pročitajte i:  Broj PS4 konzola u upotrebi jednak je broju PS5 konzola

PCPress.rs Image

Naravno, imajte u vidu da je reč o preorder cenama, te da postoji (istina, vrlo mala) mogućnost da kada konzola stigne u prodaje to bude po nešto višoj ceni. No, verujemo da je ovde reč o zvaničnim, preporučenim cenama za srpsko tržište kojih se Game-S i inače drži. Isporuke konzola će krenuti 19. novembra, kada će Playstation 5 i stići u radnje širom zemlje.

Izvor: Game-S

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,