Ceo Twitch je navodno procureo

Anonimni haker tvrdi da je procureo ceo Twitch, uključujući njegov izvorni kod i informacije o isplati korisnika.

PCPress.rs Image

Izvorni kodovi i plaćanja korisnicima među objavljenim podacima

Korisnik je u sredu postavio torrent link od 125 GB na 4chan. VGC može da potvrdi da su datoteke navedene na 4chan -u javno dostupne za preuzimanje kako je opisao anonimni haker. Jedan anonimni izvor kompanije rekao je za VGC da su procureli podaci legitimni, uključujući izvorni kod za striming platformu u vlasništvu Amazona. Interno, Twitch je svestan kršenja, rekao je izvor, i veruje se da su podaci dobijeni tek u ponedeljak.

Procureli Twitch podaci navodno uključuju:

  • Ceo izvorni kod kompanije Twitch sa istorijom komentara koja „seže do svojih ranih početaka“
  • Izveštaji o isplatama autora od 2019
  • Twitch klijenti za mobilne, desktop i konzole
  • Zaštićeni SDK-ovi i interne AWS usluge koje koristi Twitch
  • „Sva druga imovina koju Twitch poseduje“ uključujući IGDB i CurseForge
  • Neobjavljeni Steam konkurent, kodnog naziva Vapor, iz Amazon Game Studios
  • Twitch interne alate za „red teaming“ (osmišljeni da poboljšaju bezbednost tako što će se osoblje pretvarati da je haker).
Pročitajte i:  Edukacija i podizanje svesti - prva linija odbrane od dipfejk prevara

Neki korisnici Twittera počeli su da analiziraju 125 GB informacija koje su procurele, a jedan je tvrdio da torrent takođe uključuje šifrovane lozinke i preporučio korisnicima da omoguće dvofaktornu autentifikaciju da budu sigurne. Ako imate Twitch nalog, preporučuje se da uključite i dvofaktornu autentifikaciju, što osigurava da će, čak i ako je lozinka ugrožena, i dalje biti potreban telefon za dokazivanje vašeg identiteta pomoću SMS-a ili aplikacije za autentifikaciju. Torrent navodno uključuje i Unity kod za igru pod nazivom Vapeworld, za koji se čini da je chat softver zasnovan na Amazonovom neobjavljenom Steam konkurentu Vapor. U međuvremenu, tvrdi se da Vapor, kodno ime za navodnog Steam konkurenta u razvoju, integriše mnoge Twitch-ove funkcije u prodavnicu igara po meri. Konačno, procureli dokumenti navodno pokazuju da su popularni streameri kao što su Shroud, Nickmercs i DrLupo, zaradili milione radeći sa popularnom platformom za striming.

Anonimni objavljivač je izjavio da je ovo samo prvi deo sadržaja koji treba da procuri, ali nije naveo šta još planira da objavi.

Pročitajte i:  Twitch menja sve članove Savetodavnog veća za bezbednost

Izvor: Videogameschronicle

Facebook komentari: