Twitch navodno lansira nove bezbednosne alate za borbu protiv govora mržnje

Twitch se navodno priprema za uvođenje niza novih funkcija osmišljenih da pomognu u suočavanju sa sve prisutnijim fenomenom govora mržnje.

PCPress.rs Image

Streameri mogu zahtevati verifikaciju broja telefona

Nove funkcije uključuju i mogućnost streamera da ograniče komentarisanje u chatu na one korisnike čiji su računi prošli verifikaciju putem telefona. Twitch-ova kontroverzna raid funkcija prvobitno je bila zamišljena kao pozitivan alat zajednice koji bi prenosiocima omogućio da preusmere sve gledaoce koji trenutno gledaju njihov prenos na ciljani kanal kao “lak način za deljenje publike”. Međutim, korisnici su brzo počeli da koriste ovu funkciju za postavljanje lažnih naloga i botova da poplave četove često marginalizovanih strimera i izlažu ih uznemiravanju i napadima.

Uprkos tome što je Twitch priznao da je potrebno „učiniti više na rešavanju ovih pitanja“, mnogi streameri nisu bili zadovoljni onim što su videli kao stalni nedostatak smislenog odgovora kompanije, što je dovelo do uspešnog 24-časovnog protesta prošlog meseca. Sada se, međutim, Twitch navodno sprema za uvođenje novih bezbednosnih funkcija dizajniranih za borbu protiv napada mržnje. Ovi alati za prilagođavanje imaju za cilj da streamerima omoguće bolju kontrolu nad svojim kanalima,  omogućavajući im da preciziraju tačno ko ima privilegije za chat – ograničavajući pristup (sa dostupnim detaljnijim opcijama) gledaocima koji verifikovali email ili broj telefona sa Twitch-om.

Pročitajte i:  Twitch proširuje svoj Partner Program kako bi omogućio svojim strimerima da zarade više novca

Streameri su prethodno izrazili sklonost verifikaciji telefona kao sredstvu za borbu protiv govora mržnje, s obzirom na lakoću u kojoj se mogu nabaviti alternativne email adrese za brzo otvaranje novih naloga i nastavljanje uznemiravanja. Nadajmo se da će novi alati Twitch-a pružiti efikasniji sloj zaštite od zlonamernih napada. Twitch je nedavno pokrenuo pravni postupak protiv dvoje pojedinaca koje je identifikovao kao uporne napadače, u pokušaju da “pomogne u okončanju ovih podlih napada na članove naše zajednice”.

Izvor: Eurogamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: