Četiri nova projekta Telenor fondacije

Na nedavno raspisanom konkursu „Zamisli sve“, Telenor fondacija izabrala je četiri nova projekta, kojima će biti raspoređeno više od pet miliona dinara. U pitanju su projekti iz oblasti obrazovanja, socijalne inkluzije, društveno ugroženih grupa, kulture, umetnosti i zaštite životne sredine.

PCPress.rs Image

„Mejkers klubovi“, projekat Centra za promociju nauke, podrazumeva otvaranje naučnih laboratorija u Kikindi, Šapcu i Leskovcu. Cilj je povećanje digitalne pismenosti stanovništva, pre svega učesnika u obrazovnom sistemu, i popularizacija STEM disciplina u široj zajednici.

Tokom leta, održaće se tradicionalna manifestacija  ARLEMM 2020 u organizaciji Udruženja za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji MUZIKUS, koju će ljubitelji muzike moći da prate i preko Telenor YouTube kanala.

Projekat Muzeja savremene umetnosti „Efekat pregleda” obuhvatiće više od 40 umetnika, filmski program, panel diskusiju i radionice sa gostujućim predavačima na temu klimatskih promena.

Hack#teen, hakaton za devojčice koji organizuje AFA, Asocijacija za afirmaciju potencijala žena, posvećen je ohrabrivanju i motivisanju devojčica da se više zainteresuju za prirodne nauke i uključe u STEM zanimanja. Planirano je učešće 50 devojčica koje će sa 20 mentorki raditi na kreiranju konceptnog rešenja za video igricu sa ciljem promocije znanja i digitalne pismenosti (logička, finansijska, funkcionalna).

PCPress.rs Image

„Drago nam je da smo i u izazovnom vremenu u kom se nalazimo, ostali fokusirani na ono u šta naša fondacija zaista veruje, a to su partnerski projekti kroz koje pomeramo stvari u društvu na bolje. Moraćemo svi da se prilagodimo novonastalim okolnostima, tako da će projekti biti realizovani na nešto drugačiji način, a mi ćemo staviti na raspolaganje našim partnerima neophodne resurse kako bi bili uspešno realizovani“, rekla je Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

Na konkurs se prijavilo više od 200 projekata humanitarnih, nevladinih i neprofitnih organizacija, institucija i fondacija registrovane u Srbiji sa inovativnim rešenjima za prevazilaženje aktuelnih društvenih izazova.

Facebook komentari: