Data centri 2024

Telenor fondacija edukovala 4.000 osnovaca o kulturi internet ponašanja

Telenor fondacija organizovala je događaj pod nazivom „Sajber bukvar“ za 4000 učenika osnovnih škola u cilju edukacije o bezbednom ponašanju na internetu. Muzičko scenski događaj organizovan je u partnerstvu sa kompanijom Huawei i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova i UNICEF-a.

Ingeborg Ofsthus generalna direktorka Telenora Srbija
Ingeborg Ofsthus generalna direktorka Telenora Srbija

Veliki broj zvezda iz sveta muzike, televizije i sporta, među kojima i Ajs Nigrutin i mlade YouTube zvezde „Yasserstain“ kroz muziku i skečeve upoznali su učenike petog i šestog razreda osnovnih škola iz Beograda na koji način da budu sigurni onlajn. Misli pre nego što postuješ, ne veruj svemu što je napisano, bila je glavna parola i pesma događaja koji su vodili pevačica Sara Jovanović i glumac Bojan Ivković. Oni su, zajedno sa drugim učesnicima, deci pričali o „lajkovanju“, „emotikonima“ i drugim pojmovima iz Sajber bukvara namenjenog najmlađim korisnicima društvenih mreža.

„Kao telekomunikaciona kompanija milionima ljudi omogućavamo da budu povezani i osećamo se obaveznima da naše usluge učinimo bezbednim, pogotovo kada su u pitanju najmlađi. Imajući u vidu da je naše društvo duboko u procesu digitalizacije, verujemo da je pitanje zaštita dece na internetu važna društvena tema koja zahteva angažovanost i sistemski pristup. Zato i organizujemo ovakav edukativni program kao predstavlja još jedan u nizu načina da doprinesemo sigurnom onlajn okruženju“, kaže Ingeborg Øfsthus, generalna direktorka Telenora Srbije.

Pročitajte i:  Američki zakonodavci ljuti nakon što je Huawei predstavio laptop sa novim Intel AI čipom
Sajber bukvar Sava Centar
Sajber bukvar, Sava Centar

„Sajber bukvar“ nastavak je velikog projekta Fondacije „Zaustavimo digitalno nasilje“ koji se od 2012. sprovodi širom Srbije u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja i UNICEF-om. Telenor Fondacija je sa partnerima kreirala Fejsbuk stranicu „Biraj reči, hejt spreči“, sa ciljem da se putem aktiviranja na društvenim mrežama deca ohrabre da promovišu i šire pozitivne poruke i kvalitetne sadržaje na internetu i, ujedno, dignu glas protiv nasilja. To takođe mogu uraditi i putem SOS Facebook aplikacije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,